• 11. BİLGİ EVİ HİZMETE GİRDİ

    Küçükçekmece Belediyesi’nin Kanarya Mahallesi’nde hayata geçirdiği Kanarya Bilgi Evi, Aile Sağlığı Merkezi ve Muhtarlık Binası'nın resmi açılışı Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

  • Törene, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, İlçe Müftüsü Mustafa Temel ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

    BAKAN AĞBAL’DAN BAŞKAN KARADENİZ’ E TEŞEKKÜR

    İlçedeki 11’nci Bilgi Evi olan Kanarya Bilgi Evi’nin açılış töreninde konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Yerel yönetim olarak eğitim masrafını üstlendiği ve sorumlu davrandığı için Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederim. Son derece güzel bir tesis. Aile sağlık merkezi, muhtarlık binası ve Bilgi Evi’nin Kanarya Mahallesi’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hükümetimiz, yerel yönetimler, mali idarelerimiz hep beraber el ele sizlerin ihtiyaçlarını temin etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

    Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e eğitime büyük bir bütçe ayırarak destek verdiği için teşekkür etti.

    “ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

    Küçükçekmece’de dev projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerinin altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “13 yılda Küçükçekmece çok değişti. Özlediğimiz yarınlara beraberce kavuşacağız. Bu anlamda öncelikle çocuklara yatırım yapmamız, eğitimlerine büyük önem vermemiz gerekiyor. Burada çocuklar eğlenceli bir bilgiyle paylaşmanın tadına varacaklar. Duyarlılığınızdan, ilginizden dolayı Kanarya Mahallesi sakinlerine ve ebeveynlerimize çok teşekkür ederim. Bu Bilgi Evi ile Küçükçekmece’de 11. Bilgi Evimizi açmış oluyoruz. Birbirimizin kardeşi olduğunu unutmazsak, sevgi ve muhabbeti hiç eksik etmezsek, bizim önümüzde hiçbir engel duramaz. Küçükçekmece güzelleştikçe bundan hepimiz payımızı alacağız.  Bütün mahallelerimize ayırt etmeksizin hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
    Kanarya Mahallesi Muhtarı Hamza Arslan da Kanarya Mahallesi’ne böyle bir tesis kazandırdığı için Başkan Karadeniz’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Başkan Karadeniz ise katılımlarından dolayı Bakan Naci Ağbal’a teşekkür ederek, tablo hediye etti. Kurdele kesiminin ardından, protokol üyeleri, tesisi gezdi.

    ÇOK AMAÇLI TESİS HİZMETE AÇILDI

    Kanarya Bilgi Evi’nde güvenli ve kontrollü sınıflarda çocuklara bilgisayar öğrenme, ödev araştırmalarını yapma, çıktı alabilme, oyun oynama imkanı sağlanıyor. Bilgi Evi’nde 2 adet bilgisayar odası, kantin, kütüphane, 4 adet etüt sınıfı, öğretmenler odası, konferans salonu, 2 adet sanat atölyesi, rehberlik danışmanlık birimleri yer alıyor. Bilgi Evi’nin bahçesinde takım çalışması ve motivasyonu artırmak amacıyla Çocuk Sokağı’da bulunuyor. Kompleksin içinde yer alan aile sağlığı merkezinde ise 6 adet muayene odası mevcut. Merkezde hastalara acil müdahale, laboratuar, röntgen, psikolojik danışmanlık ve üreme sağlığı hizmetleri verilecek. Kompleksin zemin katında ise Kanarya Mahallesi muhtarlığı bulunuyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir