• 12 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA

    Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Halk İftarı" 12 bin Büyükçekmecelinin katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, iftar davetine yoğun katılım gösteren Büyükçekmecelilere teşekkür ederek; “Büyük Büyükçekmece ailemle Ramazan ayının manevi güzelliklerini paylaşmak benim ve ekibimin en büyük mutluluğudur” diye konuştu.

    Bu yıl da katılım çok yoğun oldu

    Büyükçekmece Belediyesi’nin 18 yıldır kesintisiz olarak düzenlediği ve Türkiye’nin en büyük kapalı alan iftarı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde gerçekleşti. Bu yıl 12 binin üzerinde Büyükçekmecelinin katıldığı iftar programında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akün, “TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, her Ramazan ayında on binin üzerine katılımın olduğu, Büyükçekmece ailemle bir araya geldiğimiz bir yerdir. Önemli olan iftarlarda Ramazan Ayı süresince bir sofra etrafında toplanıp mütevazi bir yemeği paylaşmaktır. Biz de her yıl bunu geleneksel olarak yapıyoruz. Ramazanın bereketini siz Büyükçekmece ailemle birlikte aynı sofralarda paylaşıyoruz. Birbirini tanımayan kişiler aynı anda aynı masada çorbasını içiyor, hurmasını yiyor. Tanışıp, kaynaşıyor. Ramazan’ın güzelliklerini birlikte yaşıyor. Hepinize katılımınız için çok teşekkür ederim. Önümüzde çok mübarek bir gece var. Kadir Gecesi. Hepinizin bu vesile ile Kadir Gecenizi ve önümüzdeki hafta sonu kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum ” diye konuştu.

    Gülşah Sönmez’den Türk Sanat Müziği Konseri

    Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından edilen dua ve ezanla birlikte 12 bini aşkın Büyükçekmeceli birlikte orucunu açtı. İftar yemeğinden sonra TRT Sanatçısı Gülşah Sönmez sahne alarak Türk Sanat Müziği’nin sevilen şarkılarını Büyükçekmeceliler için okudu. Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel halk iftar davetine CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

    1 4

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir