• 12 YILDA 72 BİN TAPU

    Esenyurt Belediyesi, Süleymaniye Mahallesinde hisseli olan tapuların hukuksal işlemlerini tamamlayarak 350 tapuyu düzenlenen tören ile hak sahiplerine dağıttı.

  • Esenyurt Süleymaniye Mahallesi’nin vatandaşların uzun suredir yaşadığı hisseli tapu sorunu Süleymaniye Mahallesinde bir düğün salonunda düzenlenen tapu dağıtım töreni ile çözüme kavuştu.

    Törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Çınar ve çok sayıda hak sahibi katıldı.  Birden fazla hak sahiplerinin olduğun parsellerin müstakil tapu olmamasından dolayı ortaya çıkan sorunları Esenyurt Belediyesi hukuk yolu ile çözüme kavuşturdu. Bu sayede  hak sahipleri oturdukları evlerinde kendilerine tapu alabildiler.

    Protokol konuşmaları ile başlayan tören hak sahiplerine tapularının verilmesi ile devam etti. Tören sonunda tapularını alan vatandaşlarla Başkan Kadıoğlu hatıra fotoğrafı çekildi.

    “İmarsız hiçbir yerimiz yok”

    12 yıl içerisinde 72 bin tapu dağıttıklarını diler getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Hisseli tarlaları ifrazlı hale getirdik. Bazıları yanlış değerlendiriyor imarlı diyor, imar konusu başka bir şeydir. İmarsız hiçbir yerimiz yok. Ancak ifraz olmayınca imar bir işe yaramıyor. İmarlı yapı yapma hakkını ifrazlı arsa olmayınca yapamıyorsunuz. İfrazlı bina yapmayınca kat ittifakı kuramıyoruz. Yani çocuklarınıza bir daire vereyim dediğinizde veremiyorsunuz. Bu olumsuzluğu 12 yıldır gidermeye çalışıyoruz. Ben istiyorum ki vatandaşımız bizden yana hiçbir sıkıntı yaşamasın, huzurlu ve mutlu yaşasın. Bu sebeple bu mahallemizde yaşanan tapu sorununu çözüme kavuşturduk” şeklinde ifadeler kullandı.

    Süleymaniye Mahallesinde ikamet eden ve sorunun çözülmesi ile tapusuna kavuşan vatandaşlar Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve ekibine mutluluklarını teşekkür ederek ifade ettiler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir