• 13 ŞEHİDİMİZ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

    Büyükçekmece’deki Şehitler Ormanı’na Şırnak Şenoba’da düşen helikopterde yaşamlarını yitiren 13 şehidimizin anısına 13 çınar ağacı dikildi.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Onlar vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını verdiler. Bizde şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için 13 tane çınar ağacı diktik. Şehitlerimize minnettarız, ruhları şad olsun” diye konuştu.

    Katılım çok yoğun oldu

    Büyükçekmece Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çok anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Etkinlik kapsamında Sinanoba’daki Şehitler Ormanı’na 31 Mayıs günü Şırnak’ta gerçekleşen helikopter kazasında yaşamını yitiren 13 şehidimiz için 13 çınar ağacı dikildi.

    Törene Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    “Saygı ve minnetle anıyoruz”

    Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 31 Mayıs günü 16 şehit verdiğimiz çok acı bir günü yaşadığımızı hatırlatarak; “Bu şehitlerimizin 13 tanesi ne yazık ki bir helikopter kazası sonrası yaşamlarını yitirdiler. İçlerinde Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve kadın subayımız Yarbay Songül Yakut’unda bulunduğu 13 şehidimizin anısını Büyükçekmece’de ölümsüzleştireceğiz. Bunun için onların adına 13 çınar ağacı dikiyoruz. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadesini kullandı.

    “Bugün daha da anlamlı”

    Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, şunları söyledi: “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde şehitlerimizin anısına ağaç dikerek bugünü daha da anlamlandıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibine teşekkür ediyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

    Kadın subayın ağacını kadınlar dikti

    Yapılan konuşmaların ardından 31 Mayıs gecesi Şırnak ili Şenoba’da düşen helikopterde şehit olan Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’ın anısına birer çınar ağacı dikildi.

    Meclis üyelerine vefa

    Kazada şehit olan tek kadın subay Yarbay Songül Yakut anısına dikilen ağacı ise, Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri dikti. Törende ayrıca bu dönem yaşamlarını yitiren Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri Recep Alpaslan ve Emre Sarısaltıkoğlu’nun anısına da birer çınar ağacı dikildi.

    Etkinlik kapsamında yıl içinde en fazla atık yağ, ambalaj atığı ve atık pil toplama kampanyasına katkı sunan okul, konut ve muhtarlıklara da plaket takdim edildi.

    06

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir