• 15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKI AÇILDI

    Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclisi, Büyükşehir Mahallesi’ndeki Atrium Parkı’nın isminin “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı” olarak değiştirilmesi için karar aldı.

  • Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclisi 1. Oturumu yapıldı. Meclis, şehitler için saygı duruşu ile açıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz sonrası yaşanılan uzlaşı ve beraberlik ortamının önemli olduğunu söyleyerek, demokrasi kültürü için birleştirici mesajlar verdi. Hayatını kaybeden yazar Vedat Türkali ve tarihçi Halil İnalcık’a Allah’tan rahmet diledi. İmamoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı’nın da hayırlar getirmesini diledi.

    CHP Meclis Grubu’nun verdiği bir adet sözlü önerge oy çokluğu ile meclisten geçerken, AK Parti Meclis Grubu 5 sözlü önerge ve 1 yazılı önerge sundu. 1,2 ve 4. sırada sunulan sözlü önergeler, meclisten oy birliği ile geçerken, 3 ve 5. sırada paylaşılan önergelerle ilgili meclis bilgilendirildi. Mecliste görüşülen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9,10 ve 11. Gündem Maddeleri oy birliği ile kabul gördü, 7 ve 8. Maddeler ise oy çokluğu ile meclisten geçti. Gündem Maddeleri’nin görüşülmesinden sonra komisyon raporlarına geçildi. 12,13,17,18, 19, ve 20 NO’lu komisyon raporları ise oy birliği ile geçti. 14, 15 ve 16. Komisyon raporları ise oy çokluğu aldı.

    İmamoğlu, Parkın Açılışını Yaptı

    Meclisin gündemi ise 10 Madde’de yer alan husus oluşturdu. Bu maddeye göre Atrium Parkı’nın adının 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı olarak değiştirilmesi vardı. Madde mecliste oylandı ve oy birliği ile ismin değiştirilmesine karar verildi. Meclisin sona ermesinin ardından meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlarla birlikte Büyükşehir’de bulunan parka geçen Başkan İmamoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın açılışını yaptı.

    “15 Temmuz İnanıyoruz ki Hepimize Ders Vermiştir

    İmamoğlu gerçekleştirdiği konuşmada, “15 Temmuz inanıyoruz ki hepimize ders vermiştir. Umarım siyasi ortamlar, vatandaşın bu sahip çıkan, temkinli ve bir arada olma ruhuna ayak uydurur. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Parkımız halkımıza hayırlı olsun. Daha güzel unsurlarla bu parkı geliştireceğiz. Hem ders aldığımız hem de burada olduğumuzda mutlu olduğumuz bir park olması dileği ile.” şeklinde ifadeler kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir