• 2 MİLYON KADIN YAŞAMINA YÖN VERDİ

    Üniversite öğrencisi, ev kadını, anne… Hepsinin ortak noktası, geleceklerini azimle çalışarak şekillendirmeleri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İSMEK hayat boyu öğrenme merkezlerinden eğitim alan 2 milyonun üzerinde kadın, yaşamlarına yeni bir yön verdi.

  • Rüveyde Okumuş, İSMEK’ten aldığı telkâri eğitimi sonrası “Atölye 51” adını verdiği atölyesini açtı. Kapalıçarşı ve Karaköy’de bulunan iki atölyesinde altın, gümüş, değerli ve yarı değerli taşlarla yüzük, küpe, kolye ve bileklikler yapan takı ustası, tasarımdan satışa tüm aşamalarla kendisi ilgileniyor. Okumuş, mesleğindeki başarısını İSMEK’e borçlu olduğunu belirtiyor.

    SEVGİ EVİ ÇOCUKLARINA KUYUMCULUK ATÖLYESİ / Nilgün Kadıoğlu
    Nilgün Kadıoğlu, eğitimini kâra dönüştürenlerden…
    Gönüllü hizmet verdiği sevgi evinde kimsesiz çocuklar için kuyumculuk atölyesi açan Kadıoğlu, “Başarımda İSMEK’in payı yadsınamaz. Bu atölye ile çocuklarımıza altın bilezik takmış olacağız” diyor.

    ANNE KIZ ELE ELE / Merve Yılmaz İrişoğlu/ Gülseren Lale Yılmaz
    Kendini İSMEK ile geliştiren Merve Yılmaz İrişoğlu, organizasyon işleri yapmaya başladı ve birçok başarılı organizasyona imza attı. İSMEK’te eğitim alan annesi Gülseren Lale Yılmaz ise kızının en yakın yardımcısı oldu. Organizasyonların tasarım tekstillerinin tümü anne Yılmaz’ın elinden çıkıyor.

    BAŞARILI PATRON/ Aysun Gençer
    Aysun Gençer, İSMEK’e resim eğitimi almak için geldi. Resim eğitimi alırken kendini mutfak konusunda geliştirmek istedi. Ve çocuklarının doğum günü pastalarını yapabilmek için İSMEK’ten pastacı çırağı eğitimi almaya karar verdi. Evde çocuklarını mutlu etmek için aldığı eğitim ona hiç aklında olmayan bir iş kazandırdı. Şimdi Kadıköy Acıbadem’de açtığı “Pasta Dükkanı” isimli iş yeri, onun en büyük mutluluğu. Gençer, “İSMEK benim için başarı demek. İSMEK eğitimleri ile hayatımın en büyük idealini gerçekleştirdim. Çalışan bir bayan olarak benim kendime olan bakışım bile değişti diyor.”

    İSMEK HAYATINIZA DEĞER KATAR

    Yaşam boyu eğitim anlayışı ile İstanbullulara modern, kaliteli eğitim imkanı sunan İSMEK, 22 yıldır verdiği eğitimler ile kadınların hayatına değer katıyor. İSMEK öğrencilerinin yaklaşık %80’ini oluşturan kadınlar, İSMEK eğitimleriyle kendilerini geliştiriyor, meslek öğreniyor ve üretim yapıyor. İSMEK’li kadınlar yaptığı üretimler sayesinde kendi iş yerini açıyor ve ekonomik hayata dâhil oluyorlar. Ücretsiz eğitimleriyle (Mart 2018 verilerine göre) 2 milyon 169 bin 336 kadının hayatına dokunan İSMEK’te halen 207 bin 371 kadın eğitim alıyor.

    Kadınların En Büyük Hedefi İş Sahibi Olmak
    Eğitim alan kadınların en büyük hedefi iş sahibi olmak, iş kurmak ve meslek öğrenmek. Mart 2018’e kadar bu yıl eğitim verdiği 207 bin 371 kadından, 125 bin 589 (%60,56) kadın, ekonomik hayata dâhil olmak için İSMEK’ten eğitim aldıklarını belirtiyor.

    Pek Çok Kadın Ekonomik Hayata Dâhil Oldu

    İSMEK, verdiği eğitimler ile kadınlarla erkekler arasındaki fırsat eşitliğinin sağlanması konusunda önemli bir misyonu da yerine getiriyor. İstanbullu kadınlar İSMEK sayesinde eğitimli, özgüvenleri yüksek birer birey olarak iş hayatında etkin rol oynuyor. Kadınların eğitim seviyeleri arttıkça iş hayatına dâhil olma oranları da aynı ölçüde yükseliyor.

    İSMEK’in kendi çabalarıyla işe yerleşen ya da evinden ekonomik hayata dâhil olan pek çok kadın öğrencisi bulunuyor. İSMEK “İstihdam Rehberliği” vasıtasıyla da işe giren kadınların sayısı 2014 yılından bu yana 2 bin 321.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir