• 2 TON KESTANE DAĞITILDI

    Küçükçekmece Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Kestane Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Fevzi Çakmak Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde, 15 bin kişiye 2 ton kestane ikram edildi.

  • Sinop Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalde, vatandaşlar Sinop Kestanesi yemek için uzun kuyruklar oluşturdu. Festivale, aslen Sinoplu AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekillleri Nureddin Nebati, Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Engin Kırmızıgül, ilçe protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.

    SİNOP YÖRESİ TANITILDI

    Festivalde, Başkan Karadeniz ve beraberindeki protokol üyeleri, kestane tezgahının başına geçerek, önce kestane pişirdi, ardından vatandaşlara ikram etti. Sinop yöresinin tanıtıldığı etkinlikte, kestaneden yapılan 15 çeşit yemek de katılımcılara tanıtıldı. Alandaki, aslına uygun dekore edilen köy evi odası, köy evi maketleri, köy değirmeni, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Festival kapsamında sahne alan yöresel sanatçılar ve Rumelili Ekrem, söyledikleri şarkılarla katılımcılara eğlenceli bir gün yaşattı.

    “BAŞKAN KARADENİZ’E TEŞEKKÜRLER”

    AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sinop’un tanıtımına katkı sağladıkları ve festivalle birlik beraberlik atmosferi oluşmasına imkan verdikleri için Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül’e teşekkür etti.

    “FESTİVALLERİMİZ DEVAM EDECEK”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece’de festivallerin amacının ilçedeki birlik ve beraberliğe katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, “Kardeşliği pekiştirmek, kaynaşmanın güzelliğini görmek ve göstermek bizim için çok önemli. Kestanelerimiz Sinop’tan geliyor , Sinop’a bu konuda biraz haksızlık yapılıyor. Farklı hemşerilerimizle ve yöresel lezzetlerimizle bu festivalleri devam ettireceğiz”dedi.

    “İSTANBUL’UN EN BÜYÜK PAZAR YERİ”

    Fevzi Çakmak Kapalı Pazar Yeri alanıyla da ilgili bilgi veren Karadeniz, “Bu meydan ilçemize yeni kazandırıldı. Bu meydanda çocuklarınızla birlikte gezecek, spor yapacak, alışverişlerinizi burada kurulacak pazarlarda yapacaksınız. Bu meydanın altında 4 katlı bir alan var. İstanbul’da kamu eliyle yapılmış en büyük otopark ve pazar yeridir burası. Küçükçekmece’de projeler hayat bulmaya devam edecek” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir