• 220 OKULA SPOR SALONU

    Atina Olimpiyatları’nda Türkiye’nin sadece 68 sporcuyla temsil edilmesinin kendilerini çok hayıflandırdığını belirten Başkan Kadir Topbaş, bunun üzerine İstanbul’da sporu geliştirmek için 220 okulun bahçesine kapalı spor salonu yaptıklarını, bu okulların müsabakalarda dereceler almaya başladığını söyledi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediyesi’nde sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve belediye çalışanlarıyla buluştu. Ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Küplüce Şehit Cengiz Hasbal Parkı’na geçen Başkan Kadir Topbaş, burada Liselerarası Futbol Turnuvası’nın ödül törenine katıldı. Çocukların, gençlerin ve ailelerinin de bulunduğu törende, eski futbol oyuncuları Cüneyt Tanman, Hami Mandıralı, Bülent Alkılıç ve Şenol Fidan da yer aldı.

    Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, futbol turnuvasına katılan okulları ve öğrencileri tebrik etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 13 yıl önce göreve geldiğinde ulaşım, altyapı, çevre gibi yatırımların yanı sıra, kültür ve spor alanlarına da büyük ihtiyaç olduğunu fark ettiğini belirten Kadir Topbaş, şehirlerde spor imkanı bulamayan insanlarda menisküs ve bel fıtığı gibi hastalıklarının ortaya çıktığını söyledi.

    Sporun çocukların gelişimi ve kötü alışkanlıklar edinmemesi için çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, “Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında sağlıklı bir nesil yetiştirmede spor alanları çok önemli. Çocuklar burada hem dostluklarını arkadaşlıklarını oluştururken, hem kötü alışkanlıklardan uzaklaşacak ve enerjilerini buralara bırakarak yarınlara hazırlanacak. Hz. Mevlana’nın dediği gibi ’Bir cemiyetin bozamadığı bir insanı bir arkadaş bozar.’ Sayın Cumhurbaşkanımız eski bir spor adamı. Ben de çocukluğumda sporla meşgul oldum. Sporla meşgul olan başka kötü alışkanlıklara kendini kaptırmaz. Yetişkinler olarak sizlerin sporla meşgul olmanız gerekiyor. Bedensel sağlık için bu önemlidir” diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Atina Olimpiyatları’nda Türkiye’nin sadece 68 sporcuyla temsil edilmesinden çok hayıflandıklarını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

    “Bunun üzerine müsait olan okul bahçelerine kapalı spor salonları yapmaya başladık. Şu anda 200’e yakın salon tamamlandı ve hizmet vermekte. Hem öğrencilerimize hem mahalle halkına hizmet veriyor. Spor salonu yaptığımız okullarda salon sporlarında dereceler başladı. Şu anda 20’nin üzerinde inşaatı devam eden spor salonlarımız var. İstanbul’da çok ciddi ölçekte spor tesis sayısını artırdık. 7 milyon civarında insan spor yapar hale geldik ve zaten bunu gördükleri için 2012 yılında Avrupa Spor Başkenti ilan edildi İstanbul. Park alanlarında, yürüyüş alanlarında bulabildiğimiz her yerde halkımızın spor yapabileceği imkanları koymaya çalıştık. Çünkü bir yaşam tarzı olması gerekiyor spor. Bu tesisler sizin için yapıldı, koruyacak ve kullanacak olanlar sizlersiniz. Bu bir sistem. Sistemi doğru kurar ve niyetiniz doğruysa geleceğe doğru hazırlarsınız. Burada sporla buluşan tüm gençlerimize başarılar diliyorum.”

    Başkan Topbaş ve beraberindekiler, daha sonra Üsküdar Liselerarası Futbol Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere kupalarını ve ödüllerini verdi. Kadir Topbaş, öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir