• 3. KEZ DÜNYANIN EN İYİSİ

    Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 3. kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" seçildi.

  • Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi (CIOFF) 2015 yılında gerçekleşen 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’üncü kez “Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” olarak seçti.

    1. kez dünyanın en iyisi

    CIOFF Türkiye’nin 1. Hizmet ve Başarı Ödülleri kapsamında gerçekleşen ödül töreninde Büyükçekmece Belediyesi’ne “Dünyanın En İyi Festival Başarı Ödülü”nün yanı sıra  bir de dünya kültür ve sanatına katkılarından dolayı teşekkür beratı takdim edildi.

    (CIOFF) 2015 1. Hizmet ve Başarı Ödülü Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yurt dışı programları sebebiyle katılamadığı ödül törenine Başkan Yardımcısı Başak Sancar katıldı.

    “Her yıl daha da büyüyoruz”

    Uluslararası Büyükçekmece Kültür Sanat Festivali’nin dünya çapındaki başarısının arkasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün kültür ve sanata verdiği önemin olduğuna vurgu yapan Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar; ”Bu yıl 17’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali her yıl daha da büyüyerek dünyada adından söz ettiriyor. Festivalimizin amacı ülkemizin ve şehrimizin tanıtımının dışında sanatın sevgiyle kültürlerin dostluklarla buluşturmak. Festivalimizin  gerçekleşmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen CIOFF ve Türk Folklor Kurumu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir