• 6. mazbatasıyla 6. kez başkanlık koltuğunda

    Büyükçekmece’de 6 kez üst üste seçim kazanarak 6. Mazbatasını alan Dr. Hasan Akgün, 6 Nisan’da düzenlenen törenle 6. Hizmet Dönemi’ne başladı.

  • Törende konuşan Başkan Akgün; “Çok heyecanlıyım, hizmet için ilk günkünden çok daha fazla heyecanlıyım. İşimiz o kadar ağır ki çok daha örnek işler yapmak, çok çalışmak ve o örnek işleri devam ettirmek bundan sonra bizi çok daha fazla hizmet etmeye zorlayacaktır” dedi.

    Geçtiğimiz hafta mazbatasını alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 6. Hizmet Dönemi’ne törenle başladı. İlk olarak belediye meclis üyeleri ile birlikte Büyükçekmece’nin 24 mahallesini gezen Akgün, ilçe halkına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk takdim eden Akgün ve belediye meclis üyeleri daha sonra Büyükçekmece Belediyesi önünde düzenlenen törene geçti. 6’ıncı dönem için 6 kurban kesiminin ardından yapılan dua ile tören devam etti. Başkan Akgün ve belediye meclis üyelerine mazbata ve rozet takdiminin ardından Akgün, makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

    Katılım çok yoğun oldu

    Geçmiş dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Gurup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP 16. Dönem Milletvekili Ayhan Altuğ, CHP 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, İyi Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar, mahalle muhtarlarının yanı sıra yaklaşık 10 bin Büyükçekmecelinin katıldığı tören büyük bir coşku içinde gerçekleşti.

    “Türkiye’de örnek belediyecilik”

     Törende konuşan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Türkiye’nin örnek bir belediyeciliği Büyükçekmece ile yaşadığını belirterek; “Biz çok mutluyuz ve çok sevinçliyiz ki partimizin böyle bir belediye başkanı var. Bugün burada sayın Hasan Akgün’ün mazbatasını nasıl aldık ve nasıl kutluyorsak çok kısa bir zaman sonrada Ekrem İmamoğlu’nu kutlamak için meydanlarda olacağız” diye konuştu.

     “Çok özlediğimiz bir mazbata var”

    CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Büyükçekmece’ye büyük bir gururu paylaşmak için geldiklerini ifade ederek; “Hizmet ettiği insanların mezhebine, etnik kökenine, siyasi tercihine ve partisine bakmadan herkesi kucaklayan belediyecilikle partimizin yüzünü ağırtan, hizmet ettiği vatandaşın yüzünü güldüren Hasan Akgün’ü tebrik etmeye geldik. Siz bugün burada çok alıştığınız mazbatayı 6’ıncı kez aldınız ama bir de çok özlediğimiz bir mazbata var. İnşallah onu da en kısa zamanda alıp hem beraber kutlayacağız” dedi.

    “Bu seçimin kaybedeni kibir, hırs, öfke”

    CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ise konuşmasında kazanan Büyükçekmece olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Büyükçekmece vefa dedi, Büyükçekmece emek dedi, Büyükçekmece hak dedi, Büyükçekmece hukuk dedi. Ben de büyük Büyükçekmecelileri tebrik ediyorum. Bu başarı, bu zafer, bu 6. mazbata senin hakkındı Hasan başkanım. Hak yenmedi inşallah İstanbul’da da hak yenmeyecek. Emek, hak, hukuk ve adalet kazanacak. Bu seçimden çıkaracağımız bir sonuç var. Bu seçimin aslında kaybedeni insanlar değil, adaylar değil. Bu seçimin kaybedeni kibir, hırs, öfke. Kazananı hak, hukuk, sevgi tevazu, hoşgörü ve en önemlisi insan, bayrak ve vatan sevgisidir. Bu sınav verilmiştir, bu başarılmıştır.”

    “İstanbul’da demokrasi nöbeti tutuyoruz”

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “2017 yılında dünya siyasi tarihinin en büyük yürüyüşü adalet yürüyüşünü hep birlikte gerçekleştirdik. Yine 2017’nin yazında Çanakkale’de adalet kurultayımızı gerçekleştirdik. Bugünde 31 Mart 2019’dan itibaren İstanbul’da yine hep birlikte adalet nöbeti tutuyoruz, demokrasi nöbeti tutuyoruz. Millet ittifakı olarak sandıklara, demokrasiye sahip çıktık ve Türkiye’ye bahar geldi bahar. Hasan ağabey, bizim için çok önemli yalnızca Büyükçekmece’ye değil Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı topraklara Çanakkale’ye de önemli katkıları olmuştur. İstanbul’u hiç merak etmeyin. Halkın verdiği mazbatayı hiçbir güç geri alamaz, alamayacaktır. Büyükçekmece’ye büyük büyük teşekkürler.  İstanbul’da çok teşekkürler” şeklinde konuştu.

    “Biz sadece önde bir hizmet kuluyuz”

     Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, seçim sürecinde Büyükçekmece ailesi ile birlikte omuz omuza çalışarak kazandıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Allah çalışanlara verir. Niyetimiz hep hizmetti ve iyi niyetle yola çıktık ve Allah nasip etti. Miraç Kandili gecesi de 6’ıncı mazbatamızı almayı Allah nasip etti. Bu benim değil, bu Büyükçekmece ailemin mazbatası. Bu diploma sizin, sizin. Benim değil. Biz sadece önde bir hizmet kuluyuz. Bize vekalet verdiniz o vekaletinizi yerine getirmek, size hizmet edebilmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Çok heyecanlıyım ilk günkünden çok daha fazla heyecanlıyım hizmet için. İşim ve işimiz o kadar ağır ki çok daha örnek işler yapmak, çok çalışmak ve o örnek işleri devam ettirmek bundan sonra bizi çok daha fazla hizmet etmeye zorlayacaktır. Gücümüzü birleştireceğiz, daha güzel işleri hem şehrimizde, hem ülkemizde hem de Avrupa Konseyi’nde daha çok çalışarak daha çok hizmet yapmaya ant içtiğimi de sizlere ifade etmek isterim.

    Allah nasip ederse birkaç gün sonra Ekrem İmamoğlu ile beraber 39 ilçe belediye başkanı, 17 milyona adalet ve hukuk düzeni içerisinde hiç kimseyi ayırmadan o parti bu parti ayrımı yapmadan, 17 milyon nüfusa hizmetin en iyisini, en ahlaklısını, en adaletlisini, hukuka en uygununu yapmaya başlayacağız. Allah yolumuzu açık etsin.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir