• 64 ÜLKE BOĞAZ’DA BULUŞTU

    18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 64 ülkenin sanat elçileri Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı’nda buluştu.

  • 2 bine yakın sanat elçisinin katıldığı Boğaz turu, Eminönü İskelesinden başlayıp Anadolu Kavağı’nda yenilen öğle yemeği ve çevre gezisinden sonra yeniden Eminönü’nde son buldu.

    Konuklarıyla tek tek ilgilendiler

    Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin geleneksel etkinliklerinden biri olan İstanbul Boğazı turuna bu yıl festivale katılan 64 ülkeden 2 bine yakın sanat elçisi katıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türkiye Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Boğaz turu boyunca konuk ülkelerin sanat temsilcileri ile tek tek ilgilendiler.

    İstanbul Boğaz’ın güzellikleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen 64 ülkenin sanat elçileri, yolculuk boyunca şarkılar doyasıya eğlendiler.

    “Boğazın zenginliklerini tanıyoruz”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünyanın dört bir yanından festivale katılan sanat elçilerini, Asya ve Avrupa’yı birleştiren Boğaz’da buluşturduklarını belirterek şöyle konuştu: “18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin tam ortasındayız. Aynı zamanda da Asya ile Avrupa’nın da tam ortasındayız. Dünyanın dört bir yanından gelen 2 bin sanat elçisi ile geleneksel Boğaz turumuzu gerçekleştirdik. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği’nin (CIOFF) Türkiye’deki A kategorisindeki tek festivali. Bunun da belli şartları var ve bizde yapmamız gerekeni fazlasıyla yapıyoruz. Festivale katılan grupların sadece kültürlerini ve sanatlarını göstermeleri noktasında bırakmıyoruz. Festival gruplarımızı İstanbul’un tamamına taşıyarak kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtıyoruz. Bugünde bir tarafta Asya bir tarafta Avrupa Boğaz’ın bu eşsiz zenginliği konuklarımıza yaşatıyoruz. Ülkelerine döndükleri zaman bu hayranlıklarını anlatıyorlar. İstanbul’un güzelliklerini ve zenginliklerini anlatıyorlar. Büyükçekmece halkının kendilerine gösterdiği misafirperverliği anlatıyorlar.”

    Başkan Akgün, şehir hatları vapuru kaptan ve personeline de teşekkür ederek, günün anısında bir plaket takdim etti.

    10 3

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir