• HERKES MESLEK SAHİBİ OLUYOR

    Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisine bağlı meslek edindirme kurslarında çeşitli branşlarda eğitim gören kursiyerler, sertifikalarını alarak mezun oldu

  • Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi meslek edindirme kursları 7‘den 70‘e Büyükçekmeceliyi meslek sahibi yapmaya devam ediyor.

    Kurslara yoğun ilgi yoğun

    Kuaförlük, saç bakımı ve yapımı, temel makyaj, cilt bakımı, bilgisayar okur-yazarlığı, bilgisayar işletmenliği, temel bilgisayar okuryazarlığı, İngilizce ve işaret dili gibi branşlarda derslerin verildiği kurslara Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösteriyor. Bu kurslara katılarak yıl boyunca alanında uzman eğitmenler tarafından eğitim alan Büyükçekmeceliler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanarak mezun oldu. Mezuniyet töreninde kursiyerleri yalnız bırakmayan Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin, kursiyerleri tebrik ederek sertifikalarını taktim etti.

    “Özgüvenimi kazandım, kendimle gurur duyuyorum””

    Cilt bakımı alanında eğitim aldığını ve sonrasında meslek sahibi olduğunu belirten Songül Yidis, “Ben 4 çocuk annesiyim. Tek başıma çocuklarımla yaşıyorum. Ve benim mesleğim yoktu. Arkadaşım da iş yeri açtı ve sonrasında beni kursa yönlendirdi. Kursa gittim ve eğitimlerimi tamamlayarak belgemi aldım. Sonra da arkadaşımın yanında işe başladım. Çok mutluyum. Bence bütün kadınların bunu yapması lazım. Özellikle Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e ve kurslarda bizlere çok yardımcı olan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bütün kadınların bir çabası olması lazım. Böyle yerlere gelmeleri için fırsatları değerlendirmesi lazım. Ben bu kurs sayesinde meslek sahibi oldum, kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Özgüven kazandım ve kendimle gurur duyuyorum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir