• 80 MİLYONUN VAZİFESİ VAR

    Beylikdüzü Belediye Meclisi; 15 Temmuz’un 1. Yıl Dönümü sebebiyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda özel gündemle toplandı.

  • Hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anan Başkan Ekrem İmamoğlu, “15 Temmuz 2016’da neler oldu, saatlerce konuşabiliriz; ancak çok daha önemli olan konu, bugüne nasıl geldiğimizdir ve o günden sonra ne yapacaklarımızdır.” dedi. İmamoğlu, demokrasinin ve Cumhuriyet’in evrensel değerlerinin var olduğu ve en iyi uygulandığı bir ülkede yaşamak için 80 milyon insanın vazifesi olduğunu kaydetti.

    15 Temmuz darbe girişiminin 1. Yıl Dönümü, Beylikdüzü’nde çeşitli programlarla anıldı. Beylikdüzü Belediyesi Başkanlık Binası önündeki Atatürk Anıtı’ na; 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Beylikdüzü Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Emekli Ast Subaylar Derneği ve CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından Çelenk konuldu. Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilen mecliste alınan karar neticesinde Beylikdüzü Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda özel gündemle toplandı. Meclis, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. AK Parti ve CHP grup sözcüleri de söz aldı ve gün ile ilgili mühim mesajlar iletti.

    “Allah Türkiye’ye Bir Daha Böyle Bir Gün Yaşatmasın

    Meclisin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda toplanmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu buluşmanın bir gelenek haline dönüşmesini temenni ettiğini bildirdi. 15 Temmuz 2016’da demokrasi, Cumhuriyet ve ülkenin her türlü darbeye karşı duruşu adına bir mücadele günü yaşandığına vurgu yapan Başkan İmamoğlu, “Birçok vatandaşımızı kaybettik. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah Türkiye’ye bir daha böyle bir gün yaşatmasın.” dedi. Demokrasi ve Cumhuriyet’in Türkiye tarihinde yapılan çok sayıda darbe ile sekteye uğratıldığını kaydeden İmamoğlu, “Özellikle 15 Temmuz 2016, başka bir tür darbeyi de Türkiye’nin gündemine oturtmuştur. Bu süreç, ülkenin sosyal, siyasi, ticari, askeri, kamusal her ortamında bir yapılanmayı ortaya koydu.” şeklinde konuştu.

    “Barış ve Huzur İçin 80 Milyon İnsanın Vazifesi Var”

    İmamoğlu, bu süreçte ne yapılmalı konusunda herkesin hakkının savunulduğu, sadece seçenlerin ya da seçilenlerin söz hakkı olduğu bir toplum değil, size oy vermeyenlerin de haklarının korunduğu, farklı düşüncelerin yer bulduğu, herkesin fikrini özgürce ifade edilebildiği bir Türkiye hayal ettiğini söyledi. Çok farklı bir coğrafyadan insanların bir araya geldiği topraklarda yaşadıklarının altını çizen İmamoğlu, “Dünyanın gözbebeği konumundayız. Çok renkli ve zenginiz. Bu farklılıkları ayrıştırmaya karşıyım. Hoşgörüyü, barışı ve huzuru getirmede 80 milyon insanın vazifesi olduğunu düşünüyorum. Yerelde de bizim yapacaklarımız tüm Türkiye tarafından dinlenecektir. Sorumluluğumuz büyük. Milletimiz adına doğru işleri alkışlayıp yanlış işlerin karşısında duralım.” diye aktardı. İmamoğlu, milli birlik ve beraberlik içinde gelecek günlere ilerlenmesi için “Bu ülkenin kuruluşunda 1915’te Çanakkale ile başlayan bu topraklarda verilen büyük mücadeleyi hiçbirimizin unutmaması gerekiyor. Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.” dedi.

    Şehitler Sergisi Açıldı, FSM Camii’nde Mevlit Okutuldu

    Meclisin hemen ardından siyasi partilerin ilçe temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar ile birlikte 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, katılımcılar eşliğinde sergiyi gezdi ve hayatını kaybedenleri andı. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Fatih Sultan Mehmet Camii’nde şehitlerin ruhu için mevlit okutulması ve lokma dağıtılmasıyla son buldu.

    15-temmuz-1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir