• OKÇULUK TAKIMINDAN BÜYÜK BAŞARI

    Ümraniye Belediyesi tarafından Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen Geleneksel Okçuluk Yarışması, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın da katıldığı törenle gerçekleşti.

  • 14 spor kulübünden 250 yarışmacının katıldığı müsabakalarda Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Okçuluk Takımı, büyük bir başarı göstererek üç altın, bir gümüş, üç de bronz madalya olmak üzere toplamda 7 madalya kazanarak en başarılı kulüp oldu.
    Yarışmanın açılış törenine Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Balıkesir Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Yüzlerce seyircinin ve kalabalık bir protokolün katıldığı turnuvada Küçükçekmece Geleneksel Okçuluk Takımı’nın gösterisi ilgiyle izlendi.


    “BU MİLLET NİCE KAHRAMANLIK DESTANLARI YAZMAYA HAZIRDIR”

    Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, eskiden olduğu gibi bugün de bireylerin hem fiziki hem de manevi gelişimi için okçuluk sporunun toplumda yeniden yer etmesini istediklerini söyledi.

    Okçuluk sporunun yeniden canlanmasında emeği geçen yerel yönetimlere, Ümraniye Belediyesi’ne ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugünlerimiz biraz zor geçiyor. Üst üste kötü haberler geliyor olabilir. Yüz yıl önce Çanakkale’yi, 1. Dünya Savaşı’nı, bir imparatorluğun çöküşünü yaşadık. O zaman kahramanlık hikayeleri eşliğinde bu millete diz çöktürdüler, şimdi de bu milletin ayağa kalkışını istemeyenler yine diz çöktürmek istiyor. Bu duruşu durdurmak isteyenler, ne yaparlarsa yapsınlar, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl bir kahramanlık destanı yazıldıysa, çok geriye gitmeyelim 15 Temmuz’da da aynı kahramanlık destanı yazıldı. Bu millet bağımsızlığını korumak, dünyada mazlumların dostu olmak, haksızlığa karşı durmak için nice kahramanlık destanları yazmaya evelallah hazırdır. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Programın sonunda yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara Ümraniye Belediyesi  yetkilileri tarafından madalyaları takdim edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir