• AB SEMİNERİNDE YEREL BASIN KONUŞULDU

    Türkiye Yerel Basın Birliğinin davetli olduğu Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Yerel STK'lar - Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı İstanbul Point Otel'de gerçekleşti.

  • AB Bakanlığı Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı, Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan’ın açılış konuşmasıyla başladı. 2 yıldır AB Bakanlığı koordinasyonu altında ciddi çalışmalar yürütüldüğünü belirten Özcan; “AB kaynakları STK için önemli bir araçtır. Haziran ayı itibariyle ilk proje çağrılarımızı yaparak çalışmalara başladık” dedi.

    “AB Süreci Bitiyor mu?”

    Türkiye-AB ilişkilerini de değerlendiren Özcan; ” Bu süreçte inişli çıkışlı dönemler var lakin 50 yılı aşkın bir ilişkiden bahsediyoruz. Türkiye-AB ilişkileri sona ermedi. Teknik anlamda birçok çalışma var. 25 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra çalışmalar hızlandı” dedi.

    “Amaç Yerel Basının Güçlenmesi”

    Türkiye Yerel Basın Birliği olarak davetli olduğumuz programda TYBB Genel Başkanı Nezir Karayün, toplantıda söz alarak, toplantıya katılma amaçlarının yerel basına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Konuşmacılardan hibe programları hakkında bilgiler alan Karayün; “TYBB Genel Başkanı olarak temennim yerel gazetelerin güçlenmesi ve seslerini duyurabilmesidir. Bu konuda birçok projemiz oldu. Bu projelerin AB Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları tarafından da önemsenmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Bizim amacımız yerel basının önemini herkese göstermektir. Bu konudaki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. AB Bakanlığı yerel basın STK’larından gelen projelere öncelik göstermeli ve yerel basını desteklemeli” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir