• ACELE EDİP ECELE GİTMEYELİM!

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belediye başkanlarından, vatandaşların bayramda trafik kurallarına uyması için hatırlatma yapmalarını istediğini belirten Kadir Topbaş, “Acele edip ecele gitmeyelim. Bayramın mutluluğunu ve acıları birbirine karıştırmayalım” dedi.

  • Mesai arkadaşlarıyla bayramlaşan ve İstanbullular ile İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, uzun bayram tatilinde memleketlerine veya tatile gidecek vatandaşlara mutlaka trafik kurallarına uymaları ve yorgun araç kullanmamaları ikazında bulundu.

    Trafik terörünün nice canlar alarak nice ocakları söndürdüğünü vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, 10 günlük uzun bayram tatilinde sıla-i rahim yapmak isteyen, bayramlaşmak için memleketlerine veya tatile giden vatandaşların Türkiye genelinde karayollarında ciddi bir trafik yoğunluğu meydana getirmeye başladığını söyledi.

    Araç kullananların mutlaka trafik kurallarına uymaları konusunda ikaz eden Başkan Topbaş, “Trafik kuralları bilimsel hesaplar yapılarak bir mühendislik kuralları olarak ortaya konmuştur. Acele edip ecele gitmeyelim. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da bütün belediye başkanlarına bir anonsta bulundu. ‘Aman, bayram sürecinde vatandaşlarımıza trafik kurallarına uymalarını hatırlatın’ dedi. Bu çok doğru bir ikaz. Her bayram nice ocakların söndüğüne tanıklık ediyoruz. Bunu bir kader gibi konuşuyoruz, tedbirsiz davranıyoruz” diye konuştu.

    Trafikte zamanla yarışmamak, dikkatli olmak gerektiğinin altını çizen Topbaş, “Siz dikkatli olsanız bile karşınızdakinin dikkatsiz olabileceğini düşünmemiz lazım. Bu nedenle İstanbul’da trafiğe çıkacak ve şehir dışına gidecek vatandaşlarımızın trafik kurallarına harfiyen uymaları gerekir. Vatandaşlarımızın aşırı yorgun düşmeden, dinlenerek seyahat etmelerini tavsiye ederiz. Bayramın mutluluğunu ve acıları birbirine karıştırmayalım” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir