• AFET PANELİ DEVAM EDİYOR

    ‘Çağdaş ve uygar toplumlar organize olmuş toplumlardır’ söylemi ile hareket eden Avcılar Belediyesi, eğitim, sanat ve kültürel anlamda devam ettiği çalışmalarına, sosyal sorumluluk projeleri ile de hız kesmeden devam ediyor.

  • Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilerek, her ayın son pazartesi günü düzenlenen ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) Afet Bilinci Paneli, 27 Mart Pazartesi günü Cihangir Kent Evindegerçekleştirildi.

    Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık, Sivil Savunma Uzmanı İbrahim Berber’in anlatımı ile gerçekleşen, ‘Afetlerde İlk 72 Saat’ konu başlığı ile düzenlenen Mart ayı toplantısına, Avcılarlı vatandaşların ilgisi yoğundu.

    ÖNEMLİ OLAN NE KADAR HAZIR OLDUĞUMUZ

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de ABAG eğitim toplantısında yerini alırken; “Biz kendimizi şöyle tarif ediyoruz; ‘Afetin ne zaman ya da kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemlidir.’ Bilgi toplumları organize ve koordine toplumlardır. Bilgi toplumu olmak, bütün hedefimiz bu. Ne zaman ne ile karşılaşırsa karşılaşsın, ne yapacağını bilmek. Önceden hazırlanmak, olay anında ne yapacağını bilmek, sonra da aynı şekilde rehabilite olmasını da bilen bir toplum. O nedenle de her ay bir araya geleceğiz, bu çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz, organize ve koordine bir toplum olmaya devam edeceğiz” dedi.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir