• AFET SEMİNERLERİ GÜRPINAR’DA BAŞLADI

    Beylikdüzü Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen ve her mahallede düzenlenecek olan “Afetlere Karşı Hazırlıklı Olma Seminerleri”nin ilki Gürpınar Mahallesi’nde Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu’nun başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı alınması gereken tedbirleri anlattığı ve keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşen seminere özellikle kadınların yoğun ilgisi vardı.

    “Afetlere Karşı Hazırlıklı Olma Seminerleri”nin ilki Gürpınar Mahallesi’nde yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin işbirliği ile Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminerde Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, konuşmasına Belediye olarak afetlere hazırlıklı olmak adına gerçekleştirilen çalışmaları anlatarak başladı. Çakılcıoğlu, en önemli desteğin halktan geleceğini vurgulayarak; aileden başlamak üzere tüm toplumun afet konusunda bilinçli ve hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

    Basit Tedbirler Hayat Kurtarır

    Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu da özellikle deprem konusunda yapılması gerekenleri anlattığı konuşmasında; evlerde alınacak basit tedbirlerle insan hayatının kurtarılabileceğini vurguladı. Bunun yanı sıra depreme hazırlıklı olmak için ilk yapılması gerekenin binaların güçlendirilmesi olduğuna değinen Kadıoğlu; depremin 0.saniyesinde yani deprem olmadan alınacak önlemlerin gerekliliğini ifade etti.

    Katılımcılara ikram ve tanıtıcı broşürlerin dağıtılmasının ardından seminer tamamlandı. Vatandaşlarımın bilinçlendirilmesi amacıyla Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Afet Yönetim Birimi, tüm mahallelerde seminerler düzenlenmeye devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir