• AHŞAP TASARIMLARA TAKSİM’DE BÜYÜK İLGİ

    Taksim Meydanı’nda düzenlenen “İstanbul Design Week” Tasarım Festivali, yerli yabancı binlerce tasarım meraklısının buluşma noktası oldu. 

  • Mobilya tasarımından modaya, grafikten aydınlatmaya kadar pek çok disiplinden bağımsız tasarımcı ve üreticinin tasarım tutkunlarıyla buluştuğu festivalde, doğal ahşap tasarımlar katılımcıların ilgi odağı oldu.
    Beyoğlu’nda 50 gün sürecek “Beyoğlu Hareketleniyor” festivalleri kapsamında düzenlenen  “İstanbul Design Week” Tasarım Festivali, İstanbul’u dünya çapında tasarım meraklılarının ilgi odağı haline getiren stantları, sergileri ve etkinlikleri ile devam ediyor. Her gün yerli yabancı binlerce kişiyi şehrin merkezi Taksim Meydanı’nda bir araya getiren festivalde, tasarımcıların doğal ahşabın sıcaklığını kullandıkları mobilya, dekoratif eşya ve çeşitli objeler ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

    Doğal ahşap tasarımlar dikkat çekiyor
    Ahşap kullanarak tasarım yapan markalardan birisi olan Hurdahane festivalde, ikinci el paletlerden çıkan masif ahşap parçaları gibi malzemelerden kendi atölyelerinde elle ürettikleri tasarım ürünleriyle dikkat çekiyor. Ahşabın doğal dokusu el işçiliğiyle birleşince Hurdahane’nin ahşap speaker, aydınlatma, oyunlar ve dekoratif objeler ortaya çıkıyor. Etkinlik kapsamında ayrıca HurdaHane’nin katılımcılarla birlikte atık malzemelerden ve ahşap parçalardan dev bir lüfer enstalasyonu üreteceği geri dönüşüm atölyesi de gerçekleşecek.

    Masif ahşaptan üretilen çiçeklikler doğayı evlere taşıyor
    Ahşabın sıcaklığını tasarımlarına yansıtmayı tercih eden tasarımcılardan bir diğeri olan Çiçek İşleri de, kütük sehpalar, ham ahşaptan elle üretilmiş hayvanlar, zeytin ağacından kapaklarıyla defter ve peynir tabağı, bardak altı gibi objeler ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.Bir başka tasarım grubu olan Tabii Atölye ise, masif ahşaptan üretilen çiçeklikleriyle doğayı evlere taşımayı amaçlıyor.

    Festival, 23 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek
    Dünyanın dört bir yanından 60’ın üzerinde bağımsız tasarımcının katılımıyla; Mobilyadan aydınlatmaya, tekstilden grafik tasarıma kadar birbirinden farklı dallarda düzenlenen sergiler ve atölyeler ile 23 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan festival saat 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir