• AHŞAPTAN HATTA SERGİSİ AKSM’DE

    Ömrünü sanata adamış usta Hat sanatçısı Yaşar Kaykum’ un eserlerinin yer aldığı ‘Ahşaptan Hatta’ sergisi Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde açıldı.

  • Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan sergide, 80 yaşındaki Yaşar Kaykum’ un, ahşap yakma tekniği ile farklı yazı stillerinde oluşturduğu 50 Hat çalışmasına yer veriliyor. Kaykum, eserlerini farklı boyutlarda ceviz, kayın ve çift kaplamalı mdf, ahşap parçaları üzerine hat nakşettikten sonra vernik ile kalıcılığını sağlayarak oluşturuyor.

    “GENÇLER SANATLA İLGİLENMEK İÇİN GEÇ KALMASINLAR”

    Sergide gerçekleştirdiği workshop ile ahşap üzerine yaptığı hat çalışmasını katılımcılara gösteren Yaşar Kaykum, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e kültür-sanata verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Ben çok geç yaşta bu sanata başladım. Gençlere tavsiyem gençliklerinde sanatla ilgilensinler, gençliklerinde başlasınlar” dedi. Kaykum ayrıca, ahşap üzerine hatla dua ve sureler yazdığını kaydederek, evinde daha birçok çalışması olduğunu ifade etti.  Ahşabın hatla buluştuğu sergi, 15 Mart tarihine kadar AKSM’ de ziyaret edilebilir.

    Yaşar Kaykum Kimdir?

    1937 Ordu Zafermilli köyü doğumludur. Çocukluğu yıllarında Ordu Zafermilli köyünde sübyan mekteplerinde Kuran-ı Kerim dersleri aldı. Askerden önce 10 sene boyunda medrese eğitimi aldı. 1956 yılında 5 aylığına İstanbul’a gelerek merhum Gönenli Mehmet Hoca Efendi’ nin yanında Arapça dersleri aldı. 1962 yılında İstanbul’a taşınmıştır. 1972-1982 yılları arasında Nur-u Osmaniye Müftülüğüne bağlı Celal Börühan Hocadan medrese eğitimi almıştır. 1989- 1996 yılları arasında Hattat Hüseyin Kutlu Hoca Efendi’den “Rika” yazı üzerine Hat dersleri almıştır. Takip eden yıllarda Üsküdar İsmek kurslarında Hat ustası Arif Hoca’dan “Sülüs” hat dersleri almıştır. Halen Hoca Mustafa  Efendi’den Sülüs hat dersleri almaya devam etmektedir. 1996 yılından günümüze kadar Ahşap üzerine yakarak hat işlemektedir. Kaykum’un eserleri bundan önce de çeşitli sanat galerilerinde sergilendi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir