• AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

    Beylikdüzü Belediyesi’nin kazandırdığı 11. Aile Sağlığı Merkezi, Dereağzı Mahallesi’ne yapıldı. Yerin tahsis edilmesi ve merkezin yapımı Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Dereağzı Mahallesi 5 NO’lu Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

  • Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Dereağzı Mahallesi 5 NO’lu Aile Sağlığı Merkezi açılışında konuşan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yasal anlamda sorumlu olmasak da kendimizi tam sorumlu hissediyoruz. İşin içinde olmaktan keyif alıyoruz. Gücümüz yettikçe bu tür mekanlar üretmek ve bölgeyi de geliştirerek vatandaşa farklı fonksiyonlar sunmak istiyoruz.” diye kaydetti.

    Açılışını Beylikdüzü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Engin Bulut, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Erdoğan Kocayiğit, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Av. Taşkın Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve birim müdürlerinin katılımı ile yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, merkezin hayırlı olmasını diledi.

    “Bu iş Dayanışma İşi”

    Belediyelerin aile sağlığı merkezleri yapmak gibi bir zorunluluğu olmadığını belirten Başkan İmamoğlu, bu işin bir dayanışma işi olduğunu ifade ederek, mekan bulma noktasında belediyeler devreye girmeden projenin hayata geçmesinin zor olacağını söyledi. İmamoğlu, bu durumu fırsata çevirerek, bulunduğu bölgeye sağlıklı bir etki sunmasını planladıklarını ve Ramazan Kızılkaya Camii’nden aşağıya kadar uzanan bölgeyi bütüncül ele aldıklarını dile getirdi. İmamoğlu, “Bir park bütünlüğü içerisinde insanların bölgeden maksimum seviye yararlanabilecekleri bir alan oluşturma çabamız var.” dedi.

    “Onlar Sağlığınız İçin Birer Danışmanlar”

    Aile hekimlerinin sadece hastalık için olmadığına dikkat çeken İmamoğlu, onların aynı zamanda sağlığı koruma ve sağlıklı yaşam sürme noktasında bir danışman olduklarını ortaya koydu. İmamoğlu, toplumun başta bilinçlenmeye ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı ve koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü kurduklarını söyledi. İmamoğlu, vatandaşın sağlıklı ve doğru noktalardan hizmet almalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

    “Kırsaldan Kente Dönüşecek”

    Dereağzı Mahallesi ile ilgili hedeflerinden de bahseden İmamoğlu, “Dereağzı, kısa zaman içinde kırsaldan kente dönüşümün yaşanacağı en önemli mahallelerimizden biri. Düşük katlı, az yoğunluklu bir bölge olarak çok daha nitelikli hale gelecek. Çok yakın zaman içinde Dereağzı’na bir sosyal tesis kazandıracağız. Birbiri ile iç içe geçmiş Gürpınar ve Dereağzı’nda kaliteli bir yaşamı sunmak adına birçok projeyi hayata geçireceğiz. Engellilere dönük iş okulumuzu bitirmek üzereyiz. Çok değerli bir okul. İstanbul’un Avrupa yakasında tek. Yeni eğitim döneminde hizmete geçirmiş olacağız.” diye konuştu.

    Başkana ve Emeği Geçenlere Teşekkür

    İstanbul İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Erdoğan Kocayiğit de aile hekimliği sisteminde daha iyi hizmet verebilmek adına, hekim başına düşen hasta sayısını azaltmaya çalıştıklarını söyledi ve “İlçede 17 Aile Sağlığı Merkezi var. Bunlardan 10 tanesini Beylikdüzü Belediyesi, bize Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne takdim ettiler. Bugün Belediyenin katkıları ile hayata geçen merkezi teslim almak için buradayız. Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

    5-nolu-aile-sag%cc%86lig%cc%86i-merkezi-3

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir