• AKGÜN: DÜNYA BU ÜLKENİN ÇÖKMESİNİ İSTİYOR

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk ekonomisinin sıkıntıya girmesinden hiç kimsenin memnuniyet duymayacağını belirterek; “Arkadaşlar bu bina tek çatı. Çöktüğü zaman hepimiz altında kalırız. Bütün dünya bu ülkenin çökmesini istiyor. Bunun içinde aklımızı kullanmamız lazım” diye konuştu.

  • Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti. Başkan Akgün, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce alınan tasarruf tedbirleri hakkında meclisi bilgilendirdi.

    “Akıllı olmak lazım”

    Türkiye’de baş gösteren ekonomik sıkıntı ve sürekli yükselen akaryakıt fiyatları karşısında bir dizi tasarruf tedbirine yönelen Büyükçekmece Belediyesi, ilk etapta kiralanan 30 aracı iade etmişti. Tasarruf tedbirleri hakkında meclisi bilgilendiren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ciddi ve samimi olarak söylüyorum Türk ekonomisinin bu duruma gelmesinden hiç kimse memnun olamaz. Arkadaşlar bu bina tek çatı. Çöktüğü zaman hepimiz altında kalırız. Bütün dünya bu ülkenin çökmesini istiyor. Bana göre bir tane dostumuz yok. Bu nedenle ülkemizin içinde bulunmuş olduğu ekonomik şartlar 81 milyonu değil dışarıda bizden yardım bekleyenleri de derinden etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir. Akıllı olmak lazım. Her kurum, her aile, her muhtarlık, her bakanlık bu tablo karşısında tedbir alacaktır. Bende bir ay önce arkadaşıma talimat verdim; bir şehir merkezinde hiç kimseye arabaya vermeyeceksin gideceği yere ya bisikletle gidecek yada yürüyerek gidecek” diye konuştu.

    “İftihar edebileceğimiz en büyük hizmettir”

    Başkan Akgün açıklamasını şu sözlerle sürdürdü ; “Sağa sola dış kurumlara vermek zorunda olduğumuz arabalar dahil ne kadar araç varsa gözden geçirildi. Aşağı yukarı 30-35 arabayı da çektik. Bu tasarruf tedbirlerimiz kağıtların arkalı önlü kullanılması ile başlamıştır. Ben bu zamana kadar Avrupa’da bir tane kağıdın tek yönlü kullanıldığına şahit olmadım. Devlet olarak hepimizin tasarrufa yönelmesi gibi milli bir mecburiyetimiz var. Hepimizin milli eğitime katkı sağlamak gibi de milli bir mecburiyetimiz var. Bize katkı sağlayan dostlarımızla Türk milli eğitimine Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece halkı olarak 4 tane okulu bu sene teslim edebiliyorsak bu bizim iftihar edebileceğimiz en büyük hizmettir. Büyükçekmece halkı olarak iftihar edeceğimiz en büyük hizmet 2018-2019 yılı içerisinde Celaliye Mahallesi’ne yaptırılan Mübeccel – Hayrettin Gazioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güzelce Mahallesi Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi, Kumburgaz Kuva-yi Milliye İlkokulu ve Ahmediye’de sona gelinen anaokulu. Bu okulların hepsinde belediye vatandaş işbirliği var. Ekonominin geldiği bu noktada devlet millet işbirliği olma zorunluluğu var. Millet devletten her zaman büyüktür. Çünkü devleti yaratan millettir. Millet tedbir alacak.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir