• AKGÜN’ÜN GURUR GÜNÜ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün kızı Gökçe Merve Akgün, ikinci kişisel sergisini açtı. Genç ressamın ikinci sergisine Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu ev sahipliği yaparken, serginin tüm geliri öğrencilere bağışlanacak.

  • İlk sergisi “Ruhsal Yansımalar’ın ardından ikinci kişisel sergisini de Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu’nda açan genç ressamı ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı. Heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunan genç ressam, sergisinin açılış kurdelesini babası Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve ailesiyle birlikte kesti. Gökçe Merve Akgün’ün sergisinde sürreal tabloların yanı sıra kendi tasarımı olan ahşap objeler de yer aldı. 6 Kasım tarihine kadar sanatseverlere açık olan sergiden elde edilecek gelirin tamamı öğrencilere burs olarak verilecek.

    “Ülkeye sanatçı da lazım”

    Kızı Gökçen Merve’nin çocuk yaştan beri resimle uğraştığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kızım küçük yaştan beri sanata düşkün. 2 yaşından beri bir şeyler boyadığını görürdüm. Bu ikinci kişisel sergisi oldu. Sürrealist yolda ileride önemli bir sanatçı olacağına inanıyorum. Ama yaptığı çalışmaları görünce benim ilk keşfimden daha fazla yeteneği olduğunu gördüm, bu da beni mutlu etti. Merve bu konuda çok başarılı, Allah yolunu açık etsin. Ülkeye sanatçı da lazım, belki para kazanamayabilir ancak ülkenin geleceği bakımından önemlidir. Umarım güzel öğrenciler yetiştirir ve memleketin sanat hayatına katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

    “Resimlerime isim koymuyorum”

    Gökçe Merve Akgün, “Sergide yer alan çalışmalarım genellikle sürreal eserler. Ben hiçbir şekilde resimlerime isim koymuyorum, çünkü bir kalıba sığdırmak istemiyorum. Herkesin kendi bakış açısıyla yorumlamasını istiyorum. Aynı zamanda bazı eserlerimde grafik çizimleri de görülebiliyor, bu da okuduğum bölümle alakalı. Bunlar benim için yeni adımlar, sanat her zaman hayatımızda olur umarım. Ülkemiz için de çok önemli bir yere sahip sanat. Sergiden kazandığım gelirin tamamını burs olarak bağışlamayı düşünüyorum” dedi.

    “Nitelikli ve karakterli bir ressam”

    Serginin ev sahipliğini yapmak için istekli olduklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “Çok nitelikli ressamlığa girişin açılışını yaptık aslında bugün. Eserleriyle birçok mesajı birlikte verebilen çok güçlü bir karakter Merve Akgün. Aslında Beşiktaş Belediyesi olarak bu sergiye ev sahipliği teklifini de biz götürdük. Önümüzdeki süreçte ismi sanat dünyasında öne çıkacaktır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir