• AKOM’DAN AÇIKLAMA GELDİ

    AKOM’da açıklama yapan Vali Vasip Şahin ve Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’da etkili olan afet derecesindeki yağışın bazı noktalarda oluşturduğu sıkıntıların hızla giderildiğini açıkladı.

  • AKOM’da açıklama yapan Vali Vasip Şahin ve Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’da etkili olan afet derecesindeki yağışın bazı noktalarda oluşturduğu sıkıntıların hızla giderildiğini açıkladı.

    İstanbul Valisi Vasip Şahin, saat 07.00 civarında başlayan ve 09.00’a doğru şiddetini arttıran yağış nedeniyle İstanbul’un bazı bölgelerinde sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntılara İstanbul Valiliği AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekiplerinin anında müdahale etiğini söyledi.

    “Şu anda çok ciddi sıkıntı yaşanan bölge hemen hemen yok gibi. Birkaç noktada ekiplerimiz çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda” ifadesini kullanan Vali Şahin, “Bazı altgeçitlerin fiziki yapısı ve yağan yağışın mevsim normallerinin birkaç katı olması nedeniyle su birikintisi oldu. Hem İBB, hem AFAD ekipleri bu noktalara hızla müdahale ediyorlar. Trafiğin akışının düzenlenmesi için de Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığımızın ekipleri görevi başında” dedi.

    İstanbul’da bugün uzun yıllardır yağmayan ölçüde bir yağışı yaşandığını ve bu yağmurun 14.00’ten sonra şiddetlenerek akşama kadar devam etmesi beklendiğini ifade eden Şahin, “Vatandaşlarımızdan trafiğe mümkün mertebe araçlarıyla çıkmamalarını, ihtiyaç olursa toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz. Bu noktada İBB ve Valiliğimizin tüm ihbar hatları açıktır. İnşallah vatandaşlarımızı en az rahatsız edecek şekilde sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

    TOPBAŞ: TEMMUZ ORTALAMASININ 4 KATI YAĞIŞ OLDU

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul’da normal yağışların çok üstünde bir yağış alındığını belirterek, 1 saat içerisinde 65 kg doğu bölgelerde ve merkezde, batı bölgelerde 110 kg yağış düştüğünü söyledi. Temmuz ayının yağış ortalamasının 32 kg olduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

    “Şunu söyleyebilirim; geçmiş ile mukayese ettiğimiz zaman bundan daha az yağışlarda çok daha fazla ihbarlar alırdık. Bugün birkaç noktada ciddi alt geçit tıkanmaları oluştu. Diğer noktalara mümkün mertebe müdahale ederek sıkıntıları kısa sürede çözdük. Tabi yurttaşlarımızın da trafiğe özel araçlarıyla çıkmamaları konusunda bize yardımcı olması lazım. Uyarılara dikkat ederlerse daha rahat bir gün geçiririz.

    METROLARDAKİ SIKINTI GİDERİLDİ

    Tramvay ve metro istasyonlarımızda 1-2 noktada müdahale edildiğini ve raylı sistemlerin tamamının çalıştığını açıklayan Başkan Topbaş, “Öğleden sonra daha ciddi bir yağmur beklenmekte. Daha büyük ölçeğe gelebilir. Endişemiz şu; toprak doyduğu için yağacak olan yağmur tamamen alt bölgelere, çukur bölgelere, evimize yakın bölgelere doğru inebilir. Bu bakımdan daha hassasiyet gerekiyor. Geçmiş yıllarda Ayamama Deresi’nde bir yağış vardı, bir saat içerisinde metrekareye 80 kg idi. burada aynı yağışı aldık bu yıl ama Ayamama’da bir problem yok. Yani 45 dk’da 65 kg ortalama olarak 80 kg demektir, bu sıkıntı yaşanmadı. Hassasiyet gösterilirse hep beraberce bu sıkıntıyı aşarız” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir