• ALERJİK HASTALIKLARA DİKKAT

    Küçükçekmece Belediyesi’nin okul söyleşileri kapsamında düzenlediği “Alerjik Hastalıklar” isimli söyleşi programında Uzm. Dr. Mebure Tarı, çocuklardaki alerjik hastalıklara dikkat çekti.

  • Öğretmen Yusuf Kardeş İlkokulu’nda gerçekleşen programda Tarı, çocuklarda alerjik hastalıklar ve alınması gereken önlemleri anlattı.

    “YASTIKLAR KUŞ TÜYÜNDEN OLMAMALIDIR’’

    Özel Doğan Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen programda konuşan Mebure Tarı, “Çocuğun nefes darlığı ve hırıltılı solunuma yol açan ev tozu ve diğer alerjenlerle daha az karşılaşması için bazı önlemlere gereksinim vardır. Çocuğun karyolasının her gün nemli bir bezle ile tozu alınmalıdır. Çocuğun yattığı yatak yün olmamalıdır ve mümkün ise plastik kaplı yataklar kullanılmamalıdır. Her hafta bu plastik kılıf nemli bir bezle silinmelidir. Şayet yatak pamuklu ise her hafta elektrik süpürgesi ile temizlenmelidir. Yastıklar ise kuş tüyünden olmamalıdır. Sentetik yataklar tercih edilmelidir’’ diyerek önemli bilgiler verdi.

    “EVDE HAYVAN BARINDIRILMAMALIDIR”

    Yatak odasında veya evin diğer odalarında alınması arzu edilen önlemlerden de bahseden Tarı, “Evde hayvan barındırılmamalı bitki ve çiçek bulundurulmamalı. Bilhassa çocuğun bulunduğu evde-balkonda sigara içilmemelidir. Odadaki eşyaların tozlarının temizlenmesine özen gösterilmelidir. Koltuk ve kanepelerde baş ve kolların değdiği bölümlerin önce elektrik süpürgesi, sonrada nemli bir bezle temizlenmesi gerekmektedir’’ dedi.

    “ALERJİK ÇOCUĞA YÜN EŞYA GİYDİRİLMEZ’’

    Alerjik hastalıklarda çocukların giyimlerine de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tarı, “Alerjik çocuğa yünden iç çamaşırı, elbiseler ve kazaklar giydirilmemelidir. Kürkler çocuğun bulunmadığı odadaki dolaplarda muhafaza edilmelidir. Çocuğun oyuncakları tahta, metal veya plastikten olmalıdır ve bunlar da haftada bir temizlenmelidir. Çocuklar, naftalin, böcek ilaçları, yağlıboya, parfüm, deodorant ve spreyden uzak tutulmalıdır’’ diye konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir