• ‘AMAÇ TOPLUMA FAYDALI OLMAK’

    İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülhakim Beki, Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Küçükçekmece Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen okul söyleşisine katıldı.

  • Beki, öğrencilere Sosyal Hizmet Uzmanlığı mesleği hakkında önemli bilgiler verdi.

    Sosyal hizmeti, ‘İnsan hakları ve sosyal adalet ilkelerini temel alan, insanların iyilik durumunun geliştirilmesi için sorun çözmeyi, ilişkileri özgürleştirmeyi amaçlayan ve bunun için insan davranışına ve sosyal sistemlere ilişkin teorilerden yararlanarak, insanların çevreleri ile etkileşim noktalarına müdahale eden bir meslek’ olarak tanımlayan Beki, mesleğin amacının topluma fayda sağlamak olduğunu söyledi.

    ‘DEZAVANTAJLI İNSANLARDAN BİZLER SORUMLUYUZ’

    İslam’ın insanlara 3 temel sorumluluk verdiğini kaydeden Beki, “İslam insanların kendilerine ve kendi dışındakilere karşı sorumluluk veriyor. Bizler, kendimizin dışında olanlara karşı sorumluluklarımızı ne kadar yerine getiriyoruz? Mahallemizde aç kalan, yetim, yoksul, yaşlı birileri varsa hepimiz bundan sorumluyuz. Kaçımız bu kişilere dokunabiliyoruz! Bundan kurtuluşumuz yok. Çünkü Allah bize bu sorumluluğu vermiş” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir