ALTIN 2.244,690,07%
BITCOIN 2112394-4,42%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

APARTMAN GÖREVLİLERİNE SOSYAL TESİS

APARTMAN GÖREVLİLERİNE SOSYAL TESİS

ABONE OL
19 Kasım 2018 12:36
APARTMAN GÖREVLİLERİNE SOSYAL TESİS
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2016 yılından bu yana ilçedeki apartman görevlilerinin meslek sahibi olmalarına yönelik düzenlediği eğitimlerle örnek bir uygulamaya imza atan Belediye, Apartman Teknisyenliği ve Bisiklet Eğitim programlarının ardından şimdi de Apartman Görevlilerinin aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri bir tesis olan “Apartman Görevlileri Sosyal Tesisi” ni hayata geçirdi. Dereağzı Mahallesi Korukent Caddesi’nde 5 bin m2’lik park alanı içerisinde bulunan tesisin açılışına; CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP 3.Bölge Milletvekili Özgür Karabat, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, STK’lar, ilçe protokolü, apartman görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tesisin açılışında konuşan Apartman Görevlileri Dernek Başkanı Ahmet Uzun; “2013 yılında derneğimizin genel kurulunu yapacağımız bir alanımız bile yoktu. Şimdi ise apartman görevlisi kardeşlerimiz sertifika sahibi ve böyle güzel bir tesisi var. Burayı, çocuklarımızın, eşlerimizin ve ailelerimizin kullanabileceği bir alan haline getirip bizlere sunan Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Beylikdüzü’nde 800 Apartman Görevlisi Sertifika Sahibi Oldu

Apartman görevlilerini, Beylikdüzü’nün ve hatta İstanbul’un sokaktaki en değerli hemşehri grubu olarak tanımlayan Ekrem İmamoğlu, “Apartman görevlisi aslında bir ilçenin, bir mahallenin, bir apartmanın ve sitenin en güvenilir kişileridir. Ama bunun bir meslek olduğuna dair bir olgu çok da toplum zihninde oluşmamıştır. Beylikdüzü’nde 1200-1300 kişi civarında apartman görevlisi hemşehrimiz mevcut. Ancak bu kişiler ne yazık ki kayıtlı değil ve herhangi bir belgeleri de yoktu. Biz de bunun üzerine masamızı kurarak onların sorunlarını tespit ettik ve bu süreçle ilgili farklı bir tanım yaptık. Şu anda 800’e yakın arkadaşımızın sertifika programı bitti. İnşallah Beylikdüzü’nde her apartman görevlisi arkadaşımızın sertifikası olacak. Böyle bir mesleğin bilinçli, ehliyetli, üniformalı yapılması sosyal demokrat bakış açısının göstergesidir.” diye konuştu.   

Altay; “Türkiye’ye Örnek Bir Davranış”

Böyle bir tesisle Türkiye’de ilk kez karşılaştığını belirten Grup Başkan Vekili Engin Altay, “Bu kıymetli meslek grubunun Beylikdüzü’nde sertifikalandırılması Türkiye’ye bir örnektir. İleriki yıllarda apartman görevlileri daha çok organize olacak, daha çok örgütlenecek ve daha güçlenecektir.” şeklinde konuştu.

Okur; “Yerel Yönetimlere Örnek Olsun”

Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçemizde çok önemli bir görevi icra eden apartman görevlilerimizin hem eğitimine katkıda bulunmak hem de aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebileceği bu güzel tesisisin açıldığını görmek çok mutluluk verici.” diyen Kaymakam Mehmet Okur ise bu davranışın diğer yerel yönetimlere de örnek olması gerektiğini vurgulayarak ileri tarihlerde bu konuda bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Program sonunda, bisiklet eğitimi ve apartman teknisyenliği sertifika programına katılan vatandaşlara sertifikaları İmamoğlu tarafından teslim edildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: