• ARTIK ÇARESİZ DEĞİLLER

    Avcılar Belediyesi Türkiye’de ilk kez uygulanan Danışmanlık ve Terapi Merkezi’ni açarak madde bağımlısı insanlara ücretsiz bir şekilde tedavi uyguluyor. Merkezde bireysel terapi, aile terapisi ve grup terapisi uygulanıyor.

  • C4 iyileşme çözümleri sistemiyle açılan Avcılar Belediye Başkanlığı Danışmanlık ve Takip Merkezi Avcılar halkına hizmet veriyor. Madde bağımlılarına yenir hayat kazandırmak için açılan merkez, üç psikolog, iki bakım koordinatörü ile danışanlarına hizmet veriyor.

    Toprak yakın takipte

    Avcılar Belediyesi tarafından vatandaşlara kazandırılan ve Avcılar Cihangir’de hizmet veren Danışmanlık ve Terapi Merkezi tüm tedavilerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyor. Merkezlerine başvuran vatandaşlarla yakından ilgilendiklerini belirten yetkililer Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin kendileriyle çok yakından ilgilendiğini ve merkezi sık sık ziyaret ettiğini belirtti.

    “Bağımlılara üç aşamalı bir program”

    Merkez danışmanları,”  Öncelikle detoks sonrası yani temiz kalmak isteyen bağımlılara üç aşamalı bir program uygulanıyor. İlk aşama olarak bağımlıyı analiz ediyoruz. Bağımlılık profilini belirledikten sonra psikologlarımıza sevk ediyoruz. Daha sonra klinik psikologlarımız bağımlıyı haftanın üç günü olmak koşuluyla yoğun bir programa alıyor. Bu terapiler ellişer dakikadan oluşuyor.  Bizde ilaç tedavisi ya da yatış desteği de yok.  Biz tamamen pisiko sosyal becerileri arttırmaya yönelik aynı zamanda bireyin baş etme mekanizmasını güçlendirip daha sonra sorun çözme yetisini kazandırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. “ dedi.

     “Aileler için de çeşitli programlar uyguluyoruz”

    Son olarak kendi kliniklerinde yaş ortalamasının 1990-1992 doğumlulardan oluştuğunu belirten merkez danışmanları “ Madde bağımlılığı yaş ortalamasında on altı yaş grubu ikinci sırada yer alıyor. Bu hastalarımızın yaşları çok küçük olduğu için programlarımıza ailelerini de dâhil ediyoruz. Bağımlı arkadaşlarımızın tedavi yöntemleri sırasında aileleri de çok yıpranıyor. Klinik olarak bağımlı arkadaşlarımızın aileleri için de çeşitli programlar uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir