• ARTIK YALNIZ DEĞİLSİNİZ

    Türkiye’nin ilk ilçe Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Avcılar Belediyesi, ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı ile hizmet etmeye devam ediyor. ‘Önce İnsan’ söylemi ile çalışmalarına devam eden Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ‘Danışan Memnuniyeti’ anket çalışması yapıldı.

  • Avcılar genelinde gerçekleştirilen ankette, Avcılar Belediyesi bünyesinde bulunan ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalanan Avcılarlı vatandaşların memnuniyetini, kendilerine yeterli zaman ayrılıp ayrılmadığı, aldıkları terapinin iyileşme süresine katkısı gibi sorular soruldu.

    Yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette, Avcılar Belediyesi tarafından verilen ücretsiz ‘Psikolojik Danışmanlık’ hizmetinin memnuniyet derecesi soruldu. Anket sonuçlarına göre ise Avcılar Belediyesi ücretsiz danışmanlık hizmeti % 99 memnuniyet oranı ile tam not aldı. Psikoloğa duyulan güven, psikoloğun nezaket ve ilgisi ve Avcılar Belediyesi danışmanlık hizmetini tavsiye edip etmedikleri soruları ise % 100 olumlu cevaplanırken, danışmanlık hizmetinden faydalanan vatandaşlar kendilerine yeterli zaman ayrıldığı konusunda da % 100 oranında hem fikir oldu. 

    YALNIZ DEĞİLSİNİZ, BİZ SİZİ DİNLİYORUZ

    Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ücretsiz ‘Psikolojik Danışmanlık’ hizmetlerine evde de devam ediyor.

    Psikolojik Danışmanlık Hizmeti, Avcılar Belediyesi bünyesinde bulunan Psikolog ve Aile Danışmanı Hacı Tekin tarafından veriliyor. Psikopatoloji danışanlarının tedavi sürecinin bir parçası olarak evde de terapi yapılıyor. Evde takip edilen danışanların iyileşme sürecinde olumlu tepkiler alınıyor. Bazı kaygı bozuklukları evde tetiklendiğinden, psikoloğun daha sağlıklı ve olumlu katkılar alabilmek adına evde olması, iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunuyor. Danışanın kaygılarının azaltılmasında önemli bir adım olan evde terapi yöntemi, tedavi sürecinin de bir parçası.

    Evde tedavi yönteminden ise, sadece Avcılar Belediyesi’ne şahsen gelen danışanlar değil, psikopatolojiden dolayı evden hiç çıkamayan vakalar ile yatalak ve engelli olduğu için evden çıkamayan insanlarda yararlanabiliyor. Evde tedavi yöntemi, ailenin yetmediği yerlerde hastaya doğru telkinlerde bulunma ve sağlıklı yönlendirme yapılabilmesi açısından büyük önem taşıyor.

    HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de konu ile ilgili olarak; “ Göreve geldiğimiz günden beri Avcılarlı hemşehrilerimizin sağlığı ve mutluluğu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmet etmek için çıktığımız bu yolda sosyal, kültürel, sanat ve spor alanında sürdürdüğümüz çalışmalarımıza sağlık alanında da devam ediyoruz. Bilimin ışığında attığımız her adım bizi bir adım daha yukarı taşıyor. Biz de hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru için yaptığımız her şeyi bilimin ışığında yapıyor, onlar için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir