• ARZU EDİLEN YERDE DEĞİL

    Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Aralık ayı birinci oturumu TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

  • Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 5 Aralık 1934 tarihinin Türk kadını açısından milat olduğuna vurgu yaparak; “Bundan tam 82 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlarımıza milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı. Böylelikle Türk kadını, pek çok Avrupa ülkesinden önce bu hakkı elde etmiş oldu. Atatürk, Avrupa’nın ve dünyanın pek çok ülkesinden önce kadınımıza seçme ve seçilme hakkı vererek, kadının erkekle birlikte sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır. Ancak aradan geçen 82 yıla karşın kadınlarımız maalesef hala arzu edilen yerde değildir” dedi.

    Başkan Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık yaratacak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekecek bazı etkinlikler düzenlemenin önemli ama yetersiz olduğuna da vurgu yaparak, kentlerde engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğinin de altını çizdi. Başkan Akgün, Adana’nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 11 öğrenci ve öğretmen için büyük üzüntü duyduğunu belirterek başsağlığı diledi.

    AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, grubu adına söz alarak gündemdeki olaylar hakkında partisinin görüş ve düşüncelerini ifade etti. 

    Seçilmiş kadınlara çiçek takdim edildi

    Mecliste söz alan CHP Meclis Üyesi Emine Türkcan Demirci ve AK Parti Meclis Üyesi Havva Demirtaş,  5 Aralık 1934’de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 82. yıldönümüne ilişkin birer konuşma yaptı. Büyükçekmece Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için komisyonun hazırladığı mesajı aktardı. Yapılan konuşmaların ardından gündemde yer alan 5 madde ve ek bir madde görüşülerek karara bağlandı. Meclis gündemine geçilmeden önce Başkan Akgün ile CHP ve AK Parti grup başkan vekilleri tarafından Büyükçekmece’nin seçilmiş kadın meclis üyeleri ve kadın  muhtarlarına çiçek takdim edilerek günleri kutlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir