• AŞIK VEYSEL 123 YAŞINDA

    ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ diyen binlerce yıllık halk ozanı geleneğinin temsilcilerinden ‘İki Kapılı Han’ ın büyük aşığı Aşık Veysel 123. Yaşında Avcılar’da yaşamaya devam ediyor.

  • Eserlerinde Anadolu’nun hümanizmasını anlatan, bu toprakların yetiştirdiği değerli halk ozanı Aşık Veysel, 123. yaşında Avcılar Erol Mumcu Kültür Sanat Parkında yaşamaya devam ediyor. Avcılar Belediyesi Erol Mumcu Kültür ve Sanat Parkında ise sadece Aşık Veysel’in heykeli bulunmuyor. Sanatı sanatla yaşatan kent Avcılar’da; Nazım Hikmet’ten Yaşar Kemal’e, Leyla Gencer’den Abidin Dino’ya varana kadar birçok sanatçı varlığını sürdürmeye devam ediyor.

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de arama motoru google’ ın hazırladığı doodle ile bu yıl doğum günü farklı kutlanan Aşık Veysel’le ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunurken, mesajında; “Bugün adını, Kültür Sanat Parkımızda yaşattığımız değerli halk ozanımızı, bütün dünya ve dostları, dünyaca ünlü arama motoru olan ‘Google’ın Aşık Veysel’in doğum gününe özel hazırladığı Doodle’ la konuşuyor. İyi ki doğdun Aşık Veysel. Dostların ve bütün dünya seni unutmadı ve asla da unutmayacak” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir