• “ASIM’IN NESİLLERİ’’

    Küçükçekmece Belediyesinin okul söyleşileri kapsamında düzenlediği “Motivasyon ve Hedef Belirleme’’ isimli söyleşiye psikolojik danışman Mehmet Konuk katıldı.

  • Fahrettin Kerim Gökay Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen söyleşide öğrenciler hedeflerini belirlemede doğru yolu bulmaları hakkında bilgilendirildi. 

    “ASIM’IN NESİLLERİ’’

     Öğrencilerin hedeflerinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Konuk, “Hayattaki hedeflerinizin farkına varmanız ve bunları çok iyi bilmeniz gerekiyor. İçinde bulunduğunuz dakikalar bile sizin için çok kıymetlidir. Başarabilmeniz için öncelikle başaracağınıza yürekten inanmalısınız. Başarının bahanesi ve mazereti yoktur. Dikkat edilmesi gereken ilk şey neyi niçin istediğinizdir. Zekânızı çok iyi kullanmanız gerekiyor ve zekâ tek başına bir işe yaramıyor. Ancak o kovanın içini doldurduğunuz zaman işe yarıyor. Ayrıca 15 Temmuz Gecesi dışarıya çıkıp vatanına sahip çıkan bütün gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Asım’ın Nesli olarak o gün bizlere çok güzel ders verdiniz’’ dedi. 

     “10 YIL SONRASINI HESAP EDİN”

     Öğrencilere geleceğe dair planlarını şimdiden yapmalarını söyleyen Mehmet Konuk, “Ünlü Fransız düşünür Montaigne’in ‘Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgârdan hayır gelmez’ sözü hayatınızda büyük bir yer almalı. Eğer sen sendeki potansiyeli nasıl kullanacağını bilirsen o zaman başarıya ulaşırsın. Eğer 10 yıl sonrasını hesap ederseniz bir yıl sonra hangi üniversiteye gideceğinize daha rahat karar verirsiniz” dedi. Mehmet Konuk gençlere birçok başarı öyküsü de izlettiği konuşmasını Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederek sonlandırırken, okul müdürü Yaşar Çayanoğlu da Konuk’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir