• ASLAN PAYI YATIRIMLARA

    Esenyurt Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin 3’üncü birleşimi 1’inci oturumu toplam 5 gündem maddesi ile gerçekleşti. Meclis toplantısında Esenyurt Belediyesi 2017 yılı bütçesi belli oldu.

  • 2017 Yılı Mali Bütçesinin görüşüldüğü Ekim ayı meclisini, Meclis Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu yönetti. Toplam 5 ana gündem maddesinden oluşan ekim ayı meclisinde 2017 yılının tahmini bütçesinin 750 milyon 205 bin TL olduğu açıklandı.

    Bütçede en çok payı yatırımlara ayırdık

    AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa AKboğa, 2017 yılı bütçesine ve yatırımlarına ilişkin sorulara yanıt verdi. Akboğa, “2017 yılı bütçesini geçmiş yılları ve bu yıllarda yapmış olduğumuz yatırımlara dayanarak hesapladık. 2017 yılı bütçesini 750 milyon 205 bin TL olarak öngördük. Bütçemizden en çok payı yatırımlara ayırdık. Yatırımlara ayırmamızın en büyük sebebi ise yapılanların kalıcı olmasıdır. Bizim yapmamız gereken yatırımlar olmamasına rağmen, ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamak için aile sağlığı merkezleri, sağlık ocakları ve hatta devlet hastanesi yaptık. Öğrencilere eğitim yardımları yaptık. Çok sayıda okul yaptık ve yeni okullar yapmaya devam ediyoruz. Eğitim binalarını modern çağa uygun yaptık. Engelli vatandaşlarımız için her türlü yardımı ve hizmeti yaptık. Yaptığımız proje ve hizmetler neticesinde 2004’ten bu yana özel sektör tarafından Esenyurt’ a 10 milyar doların üzerinde yatırım yapılmıştır. Belediyemiz ise 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmıştır” dedi.

    “ Esenyurt ’un 2017 yılı bütçesi 750 milyon TL”

    2017 yılı bütçe taslağına ilişkin kürsüye çıkarak açıklama yapan plan bütçe komisyon başkanı Togay Çoban, “ Bütçe komisyonunda çalışan arkadaşlara, muhasebe bölümündeki arkadaşlara ve Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum. 39 ilçe arasında bütçesi en son okunan belediye bizim belediyemizdir. Normalde bu bütçeyi 15 gün önce de açıklayabilirdik. Fakat şeffaflık olsun diye madde madde sıraladık ve hangi müdürlüğe ne kadar bütçe ayırdığımızı açıklamak istedik. Bütçeyi onaylamadan önce bir hafta boyunca ekstra olarak komisyondaki arkadaşlarla birlikte çalıştık. 2017 yılı tahmini bütçemiz 750 milyon 205 bin TL’dir. Tahmini bütçemiz hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Togay Çoban yaptığı konuşmanın ardından 2017 yılı mali bütçe kararnamesini okudu. Okunan kararnameler oylamaya sunularak bazı maddeler oy çokluğu, bazıları ise oy birliği olmak üzere kabul edili.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir