• ASTIM VE ALERJİDE BUNLARA DİKKAT!

    Uzm. Dr. İmran Özdemir, Küçükçekmece Belediyesi’nin Avrupa Şafak Hastanesi işbirliğiyle düzenlediği ‘Çocuklarda Astım ve Alerji’ konulu seminerde ebeveynlerle bir araya gelerek, önemli bilgiler verdi.

  • Yeşilyuva İlkokulu’nda düzenlenen seminerde, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İmran Özdemir, alerjinin bronşların aşırı duyarlılığı ile ortaya çıktığına dikkat çekerek, “ Alerji, nöbetler şeklinde gerçekleşir. Alerjide hastaların neye alerjisi olduğuna test yolu ile bakarız. Polen alerjisi olanlar sabah saatlerinde dışarı çıkmamalı. Çünkü polenler en çok sabah saatlerinde aktif olur. Ayrıca, burunlarının kenarına vazelin sürerek, polenlerin girmesi engelleyebilirler” diye konuştu.

    “ASTIM HASTALARI KULLANDIĞI İLAÇLARA DİKKAT ETMELİ”

    Astım belirtileri arasında öksürük ve hırıltılı solunumun yer aldığını söyleyen Uzm. Dr. Özdemir, “ Hava yolunda bir darlık oluşur. İnflamasyon yani mikropsuz iltihap oluşur. Çevresel risk faktörleri, genetik yatkınlık, gıda katkı maddeleri, hava kirliliği, sigara, meslek faktörü (kuaför, mobilya, oto tamiri işiyle uğraşanlarda) tetikleyiciler olarak görülür. Ayrıca, emosyonel faktör yani duygu-durum bozukluğu astımın tetikleyicisidir. Astımı olan kişilerin çok fazla ağrı kesici, aspirin kullanmasını istemiyoruz. Çünkü bazen göz damlaları, kalp ilaçları, ağrı kesiciler de astımı tetikliyor” diyerek, uyarılarda bulundu.

    İmran Özdemir, seminer sonunda ebeveynlerin sorularını da yanıtladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir