• ATAM EVLATLARIN GELDİ!

    Avcılar Belediyesi Kent Enstitüsü Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Evlerinin öğrencileri Başkan Dr. Handan Toprak Benli ile beraber, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78. yılında Avcılar Ambarlı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Evi Müzesinde ziyaret ederek andı.

  • Atatürk Evi Müzesi önünde buluşan Çocuk Evleri – Kulüpleri öğrencileri, aileler ve Başkan Toprak,  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

    AVCILAR TEK VÜCUT TEK YÜREK

    Atatürk Evi Müzesi önünde konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Bugün burada Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bir benzeri olan ve Avcılarlılarımıza kazandırılmış olan yerde bir araya geldik. Yürek yüreğe bir araya geldik. Atamızı sonsuzluğa uğurladığımız gün olan 10 Kasım’da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için bir aradayız.

    Bizler bilmekteyiz ki bizim ülkemize, topraklarımıza ne zaman saldırı olsa; biz kenetleniyoruz ve bir araya geliyoruz. O yüzden de 100 yıl önce bu topraklarda işgale karşı bir araya gelmişiz ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuşuz. Bugünde birçok saldırıya maruz kalmaktayız. Onun için biz her zaman dışarıdan gelen tüm saldırılara karşı bir araya geliriz. Tek vücut oluruz. Yürek yüreğe oluruz. Bizim birliğimize beraberliğimize dirliğimize devletimize atılan hiçbir kurşun yerine ulaşamaz. Avcılar İstanbul’a, Türkiye’ye ve bütün dünyaya şu mesajı vermiştir; bizim kadın ve doktor bir belediye başkanımız var.

    GÜÇLÜ ANNELER GÜÇLÜ AİLELER

    Bu toplumun geleneği ailedir. Onun için bir toplumun güçlü olması aile ile mümkün olur. Bizim hedefimiz, babanın omuzlarına yüklenmiş olan geçim derdini onun omuzlarından alarak hafifletmek. Annelerin, çocuklarını sağlıklı bir ortamda en iyi şekilde yetiştirmesini sağlamak ve onlara güzel bir kent yaşamı sunmak. Onun için yola çıktık ve bunları gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız pırıl pırıl yetişiyorlar. Ellerinde bayrakları ile tek yürek olmayı daha şimdiden, okula başlamadan öğreniyorlar. Annelerimiz özgürleşebiliyor. Kendisine ve ailesine zaman yaratabiliyor. Bu sayede bizler güçlü aileler yaratacağız. Yarınlarımıza güvenle bakacağız. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Avcılar’da yaşamak huzur demektir. Avcılar kadınları yarınlarına güvenle bakacak. Çocuklarımız yarınlarına güvenle bakacak. Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyet’ini kuran, bize emanet eden, Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurundayız. O’na diyoruz ki birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi ve devletimizi hiç kimse bozamayacak” dedi.

    AVCILAR ÇOCUKLARINDAN KIRMIZI KARANFİL

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, konuşmasının ardından Avcılar Belediyesi Kent Enstitüsü Çocuk Evleri öğrencileri ile Atatürk Evi Müzesini gezerken, çocuklarla beraber Atatürk’ün resminin bulunduğu yatağa kırmızı karanfil bıraktı. Çocuklar ellerinde Türk Bayrağı ve üzerlerinde Atatürk’ün resminin basılı olduğu kıyafetlerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, özlem, onur, gurur ve minnetle andı.

    2

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir