• ATATÜRK KİTAP KURDU BİR LİDERDİ

    Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri kitapseverlerin yoğun katılımıyla tüm hızıyla devam ediyor. 2 Eylül Pazar günü Kitap Günlerine katılan tarihçi – yazar Sinan Meydan ve yazar Hanefi Avcı, Belediye Başkan Danışmanı ve Kitap Günleri Koordinatörü Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan moderatörlüğünde okurlarıyla bir araya gelerek, keyifli bir söyleşiye imza attı.

  • Okurlarıyla söyleşide buluşan tarihçi – yazar Sinan Meydan, Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’nin son derece önemli ve faydalı bir etkinlik olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu: “Bir lider düşünün ki yanında kütüphanecisini taşısın gittiği her yere götürsün. Mustafa Kemal Atatürk yurtdışı gezilerinde bile yanında kütüphanecisini de götürüyordu. Anılarını okuduğunuzda kitap kurdu bir liderle karşılaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk kitap kurdu bir liderdi. Mustafa Kemal Atatürk dehasını 5 bine yakın kitap okuyarak keskinleştirdi. Kitapla açılan kapı kültürel anlamında baktığınızda en önemli kapılardan biri. Bu kitap günlerinin yaygınlaşması çok güzel” dedi.

    Hanefi Avcı’ya yoğun ilgi

    Tarihçi – yazar Sinan Meydan’ın söyleşisinden sonra eski Emniyet Müdürü ve yazar Hanefi Avcı ile bir araya gelen Büyükçekmeceliler, Avcı’nın kitapları ve hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Söyleşinin son bölümünde kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Avcı’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Söyleşilerin ardından Sinan Meydan ve Hanefi Avcı, okurları için kitaplarını imzaladı.

    “Kültür ve sanat dolu günler paylaşıyoruz”

    Her gün kitap standlarını ziyaret ederek çok sayıda yazar ve kitaplarla bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kültür ve sanat dolu günlerimizi büyük Büyükçekmece ailemle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birbirinden önemli yazarlarımızı Kitap Günleri’nde ağırlıyoruz. Kitapseverlerle bir araya gelip kültür ve sanat dolu günler paylaşıyoruz. Herkesi Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri’ne bekliyoruz” dedi.

    Jazz performansı geceye damgasını vurdu

    Söyleşilerin ardından başlayan Salsa ve Tango gösterileri gerçekleşti. Gecenin finalinde ise gerçekleştirilen Jazz Gecesi, Büyükçekmeceliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Zaman zaman sanatçı Suat Suna’nın da eşlik ettiği Suami Ramirez muhteşem jazz performansı ile geceye damgasını vurdu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir