ALTIN 2.241,60-0,07%
BITCOIN 2102683-4,89%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AVCILAR 19 MAYIS’I DOLU DOLU KUTLADI

AVCILAR 19 MAYIS’I DOLU DOLU KUTLADI

ABONE OL
20 Mayıs 2018 12:55
AVCILAR 19 MAYIS’I DOLU DOLU KUTLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncelikle Kaymakamlık önündeki Atatürk Büstüne çelenk konuldu. Çelenk koyma töreninin ardından Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere inanç ve kararlılıkla bundan 99 yıl önce Samsun’da başlayan bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi Türk ulusunun adını dünyaya duyurmuş, tarihin sayfalarına kazımıştır. Eğitimle, bilimle, kültürle, sanatla ve sporla harmanlanmış geleceğimizin gerçek sahibi gençlerimizin, yarınlarımıza umut ve güneş olacağı inancıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Hükümet Konağı’nda düzenlenen programın ardından, Belediye Merkez Binası karşısında Atatürk Parkında tören gerçekleşti. Çeşitli parti ilçe yönetimlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından noktalandı. 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE FENER ALAYI

Marmara Caddesi’nin girişinde bulunan Atatürk heykeli önünde buluşan Avcılarlı vatandaşlar Kortej Yürüyüşüne katılarak ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, sloganlarıyla tempo tutarak Atatürk Evi’ne kadar yürüdü. Akşam saatlerinde ise Ispartakule Mevkii Gençlik Parkı Önünde Fener Alayı gerçekleşti. Binlerce Avcılarlı bando eşliğinde tempo tutarak ellerinde meşalelerle yürüdü. Çok renkli görüntülerin yaşandığı Fener Alayında heyecan doruktaydı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: