• BUKET’İN ADI AVCILAR’DA YAŞAYACAK

    İşten çıktıktan sonra Avcılar'daki evine dönmek isterken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından inşaat alanına götürülerek tecavüz edildikten sonra öldürülen 5 aylık hamile Gülsevin Buket Değirmenci'nin adı, kadın ve aile danışma merkezine verildi.

  • 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Avcılar’da Gülseven Buket Değirmenci’nin isminin verildiği Avcılar Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı.

    Açılışta konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak: ‘Cinayete kurban gitmiş Avcılar’ın bir kızının adının bu açmış olduğumuz tesise vermemiz çok anlamlıdır. Cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet bütün toplumların hastalığıdır. Kadına yönelik şiddet problemi yaşandığı zaman ilk başvuracağı ilk arayacağı yerdir bu merkez. Toplumdaki bu rehabilitasyonuda danışmanlarımızla sürdürme doğrultusunda sistematik çalışmalarımıza 2014 yılının Mayıs ayında Türkiye’nin ilk kadın müdürlüğünü kurarak başladığımız zincirin en büyük halkası yine Avcılar’da cinayete kurban gitmiş kadının adının yaşatılmasıyla sürdürüldü. Bu merkezleri mahalle mahalle açarak sürdürmelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir