• AVCILAR AFETE ÖNCEDEN HAZIRLANIYOR

    “Depremin ne zaman kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemlidir” söylemi ile hizmet veren Avcılar Belediyesi,  geleneksel hale getirdiği ABAG Afet Bilinci Panelini, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonunda gerçekleştirdi.

  • Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri ve Avcılar Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen Afet Bilinci Panelinin Şubat ayı toplantısına, konusunda uzman konuşmacılar Yrd. Doç Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık, Avcılar Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı İbrahim Berber ve Makina Mühendisi Murat Çetin konuşmacı olarak katıldı.

    ‘Deprem Aktiviteleri’, ‘Afetlerde Kadının Rolü’, ‘Depremde Altın Saatler’ konu başlıkları ile verilen eğitime Avcılarlı vatandaşların katılımının yoğun olduğu gözlendi.

    BİLİNÇLİ TOPLUMLAR ORGANİZE VE KOORDİNE OLMUŞ TOPLUMLARDIR

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de ABAG eğitim toplantısında yerini alırken; “Afete hazırlık konusunda Şili ve Japonya gibi olmak istiyoruz. Bütün bilgi toplumları nasılsa biz de öyle olmak istiyoruz. Biz Belediye olarak hazırız ve hemşehrilerimizin de her türlü afete hazır olmasını, bu konu hakkında bilinçlenmesini istiyoruz. Çünkü bilgi toplumları, organize ve koordine olmuş toplumlardır ve ne zaman ne ile karşılaşırsa karşılaşsın ne yapacağını bilir. Bu nedenle de bir araya gelmeye ve organize ve koordine bir toplum olmaya devam edeceğiz” dedi.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir