• AVCILAR’DA DANSIN BAYRAMI

    1892 yılında Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve Uluslararası Dans Komitesi tarafındanbelirlenen ‘29 Nisan Dünya Dans Günü’, Avcılar Belediyesi tarafından coşku ile kutlandı.

  • Avcılar Belediyesi tarafından yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen Dünya Dans Günü kutlama programı, Marmara Caddesi’nde düzenlene yürüyüş ile başladı. 20.30 ‘da Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Dünya Dans Günü gösterisi öncesinde,18:30’da düzenlenen yürüyüşte dansçılar müzik eşliğinde cadde boyunca dans kıyafetleri ile performans sergiledi. Tulum, klarnet, davul zurna, kemençe eşliğinde; horon, bitlis halayı ve roman oyunu performanslarına halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Erol Mumcu Kültür Parkı’nda son buldu.

    Dünya Dans Günü’nde konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Kültür ve Sanatın kalbi Avcılar’da siyasi, kültürel ve etnik engelleri aşarak bugün de dansın ortak paydasında buluştuk. Bir toplumu tanımak isteyenler o toplumun halk oyunlarını ve kıyafetlerini incelemelidir. Becerilerini sergileyen öğrencilerimizin ve tüm sanatseverlerin Dünya Dans Günü kutlu olsun” dedi.

    Erol Mumcu Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen performans sonrası, vatandaşlar hep birlikte kurs yerlerin hazırladığı Dünya Dans Günü gösterisini izlemek üzere, Barış Manço Kültür Merkezi’ne geçti.

    3

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir