• AVCILAR’DA EĞİTİM ZİRVESİ

    Eğitim dünyasının önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve eğitimci Abbas Güçlü, Avcılar halkıyla bir araya geldi.

  • Avcılar Kent Konseyi’nin  Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği  “Abbas Güçlü ile Eğitim Sistemine Bakış” programı Avcılar Halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Birçok öğrenci, veli ve eğitimcinin katıldığı programa Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak da eşlik etti.

    Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen program etkinliğinde; Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan eğitim sistemi, değişen sınav sistemleri, öğrenci-okul-aile ilişkisi ve eğitimle ilgili birçok konu değerlendirildi. Daha sonra katılımcıların sorularıyla devam eden programda eğitim ile ilgili birçok konunun detaylarına değinilmiş oldu.

    Gerçekleşen seminerin önemine dikkat çeken Abbas Güçlü, “Ülkenin geleceğini ciddiye alan herkesin oturup eğitim konusunda ortak kararlar vermesi gerekir. Eğitim dediğinizde, etik değerlerden hukuk devletine, demokrasiden insan haklarına kadar zaten içinde her şey var. Yeter ki doğru verilsin. Bilim toplumu  olduğunuzda çağı yakalamışsınız demektir. Onun nerede, nasıl kullanacağınıza yönelik yol haritası zaten bellidir.” dedi. Ayrıca programda söz alan Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak , “ Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Her şeysiz olur ama eğitim olmadan olmaz. Çağdaş demokratik, laik ve Atatürk ilkelerinden bilimden yana eğitim istiyoruz. Değerli katkılarından dolayı Abbas Güçlü, Avcılar Kent Konseyi Genel Sekreteri Turgay Halisçelik, Avcılar Kent Konseyi Yönetimi ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi.

    Abbas Güçlü, ithal otomobilden, parfüme her alanda lüks kullanımı varken kamuoyunda özel okullara karşı çıkılma nedenini de anlayamadığını ifade ederken, “Parası olan gitsin çocuğunu özel okulda okutun. Devlet kalan çocuklara kaynağını payını daha fazla ayırsın. Şu anda Türkiye’de özel okulların payı yeni yüzde 6.5 yeni oldu. Devlet politikasını uygulayacak bakanlar görevler yapmalıdır. Eğitim Bakanlığı ‘yol geçen hanı’ değildir. Gelen bakanlar hepsi donanımlı insanlar. Şu andaki eğitim bakanı savunma bakanıyken sorun yoktu. Buraya geldi. Konuya vakıf değil. Bundan önceki bakan avukattı. Eğitim ile ilgisini sordum ‘İçli- dışlıyım. Liseye giden çocuğum var’ dedi. Yani liseye giden çocuğu nedeniyle donanımlı hissedebiliyor” dedi.

    Toplantıyı izleyen Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de, 2014 yılından bu yana eğitime önem verdiklerini, Cumhuriyet’in köy enstitüleri ile eğitim atağına kalktığının bilinci ile ‘Kent Enstitüleri’ oluşturduklarını, 450 bin olan ilçe nüfusunun 10’da 1’ini her yıl kurslara aldıklarını anlattı. Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak da, “Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Her şeysiz olur ama eğitim olmadan olmaz. Çağdaş demokratik, laik ve Atatürk ilkelerinden bilimden yana eğitim istiyoruz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir