• ONLAR ENGEL TANIMIYOR

    Avcılar Kent Konseyi ve Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Engelsizspor" ile engelliler engel tanımadı. Her çarşamba günü özel olarak getirilen engelli vatandaşlar spor salonlarında sporlarını yaparak sosyalleşiyorlar.

  • Avcılar‘da her hafta Çarşamba günü Ulaşım Hizmetleri müdürlüğünün tahsis ettiği araçlar ile taşınan özel vatandaşlar Avcılar Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda spor faaliyetlerini sürdüyor. Aileleriyle birlikte spor salonlarına ve sahalara gelen engelli vatandaşlar hem spor yapıyorlar hemde futbol stadyumunda futbol oynuyorlar.

    Engelliler, haftada bir gün aileleriyle birlikte evlerinden alınıp spor hocaları eşliğinde burada zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyor. Avcılar Belediyesi yaklaşık 2 yıldan beri devam ettirdiği bu spor hizmeti ile engellilerin fiziksel ve ruhsal açıdan kendilerini ve mutlu hissetmeleri ve aileleri ile birlikte sosyalleşmesine olanak sağlıyor.

    Engellilerin yaşamın içinde olması gerektiğini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak,”Bizim Avcılarımızda olan özel çocuklarımızı, kendi mahallelerinden getirterek, düzenli bir şekilde spor yapmasını sağlamış oluyoruz. Onlar burada aileleriyle birlikte sosyalleşiyorlar. Egzersiz yaparak kendilerine ayrılan zamanı da oluşturmuş oluyorlar” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir