• AVCILAR’DA ÖRNEK PROJE

    Panel öncesi İstanbul’un tek belediye konservatuarı olan Avcılar Belediyesi Konservatuarı öğrencisi otizm tanılı Koral Erdeniz piyano resitali verdi. 

  • ‘Otizmle Yaşamak’ isimli panelde konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ; “Avcılar, sanatı kurumsallaştırmış ve akademikleştirmiş bir kenttir. Göreve geldiğimizde ilk kurduğumuz kurumlardan birisi konservatuarımızdır. Avcılar Belediyesi, Kent Enstitülerini hayata geçirmiş bir belediyedir. Çocuklarımıza, özellikle otizmle tanıdığımız çocuklarımızın olduğu bir orkestra kurmak istiyoruz. Biz inanıyoruz ki bu orkestra da yer alacak çocuklarımız da birer Koral Erdeniz gibi, bir müzik aletinde ya da bir sanat dalında çok başarılı olacaklardır” dedi.

    Başkan Toprak’ın konuşmasının ardından, İstanbul’un tek belediye konservatuarı olan Avcılar Belediyesi Konservatuarı öğrencisi otizm tanılı Koral Erdeniz sahne alırken, çaldığı eserler ile izleyenleri mest etti. Geçtiğimiz Kasım ayında Otizme Farkındalık için verilen konserde Devlet Sanatçısı ve ünlü Piyanist Gülsin Onay ile aynı sahneyi paylaşan Koral Erdeniz’in performansı büyük beğeni toplamıştı.

    OTİZMİN EN BÜYÜK İLACI; ÖĞRETMEK, İZAH ETMEK VE SABIRLI OLMAK

    Otizmli olduğunu 21 yaşında öğrenen, ‘Otizmle Yaşamak’ adlı kitabında yazarı olan Birsen Başar; panelist olarak katıldığı seminerde otizmli insanın bakış açılarını anlatırken; “ Otizmlilere yardımcı olmak için gereken en önemli şeyler; eğitim, öğretmek, izah etmek, açıklayıcı olmak ve bunları yaparken sürekli sıkılmadan tekrar etmek. Sadece özel eğitim ile değil, evde de öğrendiklerinizi tekrar etmek. Özel eğitim de önemli ama sen evde çocuğunla bunu uygulamazsan olmaz” dedi.

    4

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir