• Avcılar’da sanat şöleni

    Avcılar Belediyesi Kültür Müdürlüğü, yetişkinler ve gençler için sahnelenen tiyatro oyunları ve konserlerle Avcılar halkına kültür sanatla iç içe rengarenk bir hafta yaşatacak.

  • Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren yoğun bir programa ev sahipliği yapan Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 18-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek tiyatro ve konserler, 7’den 70’e Avcılarlı vatandaşları kültür sanatla buluşturmayı ve bir arada yaşama kültürünü zenginleştirmeyi amaçlıyor.

    Çocuklar çevre bilinci edinecek

    18 Mayıs Cumartesi günü ‘Cırcır Böceği Durmadan Öteryus’ adlı müzikli ve danslı çocuk oyunuyla Avcılarlı çocuklar hem eğlenecek, hem de öğrenecek. Çevre kirliliği ve betonlaşmanın etkisiyle güzel şarkı söyleme yeteneğini kaybeden bir cırcır böceğinin ve şehirden kaçarak sığındığı ormanda yaşayan diğer canlıların anlatıldığı oyunda çocuklara doğa sevgisi, çevre bilinci aşılanacak.

    Müjdat Gezen’in klasik oyunu sahnede

    24 Mayıs Cuma günü, Müjdat Gezen’in 1982’de yazdığı klasikleşmiş oyunlarından ‘Artiz Mektebi’ isimli yetişkin oyunu Avcılar halkı için sahnelenecek. Bir konservatuvarda geçen oyun, eğitim sistemindeki eksiklikleri mizahi bir dille anlatıyor.

    Gerçek hayvan sevgisi aşılanacak

    25 Mayıs Cumartesi günü, Hamlet ve Paytak Şükrü adlı çocuk oyunu Avcılarlı çocuklarla buluşacak. Bir veteriner hekim tarafından kaleme alınan oyun, çocukları güldürmenin yanı sıra onlar için gerçek anlamdaki hayvan sevgisi ve hayvan haklarıyla ilgili ders niteliği taşıyor. ‘Hürmüz’ün Kocaları’ isimli yetişkinlere yönelik oyun da yine 25 Mayıs Cumartesi günü Barış Manço Kültür Merkezi Tiyatro öğrencileri tarafından sahnelenecek.

    26 Mayıs Pazar günü ise Salih Tangül’ün yönettiği, Barış Manço Kültür Merkezi Türk Sanat Müziği öğrencileri tarafından seslendirilecek eserlerle Türk Sanat Müziği Fasıl dinletisi Avcılar halkının beğenisine sunulacak.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir