• AVCILAR’DAN ENGELLİYE İMTİYAZ

    Avcılar Belediye Meclisi, her ayın ilk pazartesi günü düzenlediği, Şubat ayı toplantısında önemli kararların altına imzasını attı ve üç ismi yaşatma kararı aldı.

  • Toplumsal hafızayı taze tutmak, yaşanılan acıların bir daha yaşanmaması ve Avcılar’da yitirilen canların anılması için Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde, Ocak ayı Meclis Toplantısında teklif verilmişti. Avcılar ilçesinin sevilen yüzleri ve simge olan isimlerini ölümsüzleştirmek için yapılan teklif, Avcılar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

    FAİLİ MEÇHUL KALSA DA KADIN CİNAYETİNİ UNUTMAMAK

    Alınan karar kapsamında, Avcılar’ın sevilen siyasetçilerden, 11.05.2016 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden CHP’li, Avcılar Belediye Meclisi Üyesi Erol Mumcu’nun adı, Barış Manço Kültür Merkezi arkasındaki 10 sanatçının heykelinin bulunduğu Kültür Sanat Parkına verilerek, Erol Mumcu Kültür Sanat Parkı olacak.

    Avcılar’da 26 yıl önce, 11 Kasım 1991 yılında, iş çıkışı evine dönerken kimliği tespit edilemeyen bir sapık tarafından bayıltılan ve tecavüz edilerek öldürülen, 5 aylık hamile 23 yaşındaki Gülsevin Buket Değirmenci’nin isminin, Firuzköy Mahallesinde açılacak olan Kadın ve Aile Danışma Merkezine verilmesi kararlaştırıldı.

    HAY’CAN’ SEVER MUHAMMED ALİ YÜREKLİ UNUTULMADI

    Avcılar’da liseye gitmeye hazırlanan, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı olan, çok sevdiği sokak hayvanları için Mecliste sürekli çalışan ve kendisini ‘hay’ can’ sever olarak nitelendiren, sokak hayvanları için yaptıklarıyla Avcılar’da yaşayan herkesin büyük takdirini kazanan, 18.08.2016 tarihinde ‘Aort yırtılması’ sonucu, 14 yaşında hayata veda ederek tüm sevenlerini yasa boğan Muhammed Ali Yüreklinin adının,  Gümüşpala Mahallesi İskeçe Caddesindeki Çocuk ve Köpek Oyun Parkına verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

    ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN SOSYAL TESİSLERDE İNDİRİM 

    Bu kapsamda Avcılar Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında aldığı karar doğrultusunda, Avcılar Belediyesi Sosyal Tesislerinde Engelli Vatandaşlar için  ‘İndirim Uygulanması’ talebini oy birliği ile kabul etti. Yapılan incelemeler sonucu alınan karar doğrultusunda, Avcılar Belediyesine ait Sosyal Tesislerde ‘Engelli Vatandaşlara’ % 20 indirim yapılacak.

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, göreve geldiği günden beri ‘Engelsiz Belediyecilik’ anlayışı ile sürdürdüğü çalışmaları ile ön plana çıkmıştı. Avcılar ilçesinde yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almaları için Sinema Günlerinden Konservatuara, eğitimlerden Down Sendromlular fidanlığı oluşturarak ağaç dikimine, haftanın iki günü Avcılar Belediyesi Firuzköy Spor Tesislerinde engelli vatandaşlar için ücretsiz spora varana kadar birçok hizmetin altına imzasını atmış, Avcılarlı vatandaşların büyük beğenisini kazanmıştı.

    Avcılar Belediye Meclisinde kabul edilen, Sosyal Tesislerde indirim uygulaması ile de Avcılarlı hemşehrilerinden tam not alan Başkan Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar’da yaşayan hemşehrileri için hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

    1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir