• AVM ESNAFI VURDU

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şehir merkezlerinde açılan ve sayıları her geçen gün artan alışveriş merkezlerinin küçük esnafı vurduğunu söyledi.

  • Büyükçekmece Belediyesi’nin Ahilik Haftası etkinlikleri Atatürk Kültür Merkezi’nde ilçe esnafının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

    Ahilik kültürü canlandırıldı

    Büyükçekmece Belediyesi, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında geçmişten günümüze ahilik tarihçesi üzerine bilgilendirmeler yapılarak başlanan program, Ahilik Kültürünü Eğitme ve Araştırma Vakfı’nın yapmış olduğu tiyatro gösterisiyle devam etti. Gösteri kapsamında oyunlarla şed kuşatma töreni canlandırıldı. Programa, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanı sıra Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akgün, Tarihçi Yazar Sacide Bolcan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda esnaf katıldı. Etkinliğin son bölümünde Büyükçekmece esnafına Yeni Girişimci Heves Ödülü, 25’inci Yıl Ödülü, Otuzuncu Yıl Ödülü ve Ahilik Ödülü kategorilerinde plaket takdim edildi.

    “AVM’ler şehir dışına yapılmalı”
    Alışveriş merkezlerinin şehrin içinde olmasını eleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Esnafı, manavı, bakkalı, terziyi, ayakkabı tamircisini, saat tamircisini yutan emperyalizmin en net göstergesi alışveriş merkezleridir. Alışveriş merkezleri şehrin 10 kilometre dışında olmalıdır, diğer ülkelerde de böyledir. Esnaf ile emperyalizm savaşında esnaf mağlup olmuştur. Alışveriş merkezleri şehrin biraz daha uzak noktalarında olsaydı esnafımız daha az etkilenirdi, yok olmazdı’’ ifadelerini kullandı.

    04

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir