• AYDINLIK YARINLARA KADINLAR TAŞIYACAK

    Büyükçekmece Belediyesi "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nü farklı ve renkli etkinliklerle kutladı. 

  • CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Sinema Oyuncusu Berna Laçin ve Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan‘ın katılımıyla gerçekleştirilen “Kadın Emektir Geleceğe Yürümektir” konulu söyleşi Büyükçekmeceli kadınlar tarafından büyük beğeni topladı.

     “Gününüz kutlu olsun”

    Cumhuriyet dönemi öncesi ve sonrasında kadın haklarının nasıl değiştiğini tartışan konuşmacılar söyleşide Türk toplumunda kadının yerini ve önemini konuştu. Söyleşiye katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Aslında yalnızca bugün değil her gün kadınlarımızın günü. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde siz değerli kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

    “Kadın Cumhuriyet’le beraber kendisini buldu”

    Moderatörlüğünü tarihçi ve yazar Sacide Bolcan’ın yaptığı söyleşide, kadınların zorlu bir hayat sürecinden geçtiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, “Büyükçekmece’de yaşayan kadınlar kadın dostu kimliği ile iç içe yaşıyorlar. Çünkü Büyükçekmece’de yaşamak bir ayrıcalıktır. 1924’e kadar kadının gerçekten adı yoktu. Kadın, Cumhuriyet’le beraber kendisini buldu. Yani kadının adı Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in devrimleriyle konuldu” dedi.

    Kadının Mustafa Kemal Atatürk’e bir ömür borçlu olduğunu belirten oyuncu Berna Laçin ise Atatürk ve Cumhuriyet’ten asla vazgeçilmemesi gerektiğini ve ne olursa olsun direnmekten vazgeçmemek gerektiğinin altını çizdi.

    p1380616

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir