• BATI’NIN GÖZBEBEĞİ BÜYÜKÇEKMECE

    Büyükçekmece doğal güzellikleri, yeşil alanı, tarihi dokusu ve kültürel imkânlarının yanında sosyal ve sportif tesisleriyle de ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, var olan sosyal tesislere önümüzdeki yıl yenilerini ekliyor.

    Güzelce’ye Tam Teşekküllü Kapalı Pazar ve Sosyal Tesis

    Yapımında sona yaklaşılan Güzelce kapalı pazar yeri ve sosyal tesis 1500 metre kapalı alana sahip. İçerisinde 15 adet işyeri, zabıta merkezi, çocuk bakım odası, mescid, emanet odası ve kafeterya bulunuyor. Güzelce ve bölge halkının alışveriş yapabileceği ve zengin sosyal imkânlarından faydalanabileceği tesis bu yılhizmete girecek.

    Büyükçekmece Belediyesi Celaliye Çamlık Sosyal Tesisi

    Celaliye Çamlık Sosyal Tesisi, Dr.Hasan Akgün’ün talimatıyla yıkılan metruk durumdaki çay bahçesinin yerine inşa ediliyor. Çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana inşa edilen sosyal tesis toplamda 13 bin 180 metrekare alan kapsıyor.Tesis içinde  450 metrekare kapalı alan, 150 metrekare teras ve 300 metrekare ön bahçe yer alıyor.  Spor alanları, düğün salonu, restoran ve cafelerde mevcut. Bölge halkının birçok sosyal ihtiyacına cevap verecek tesis 2018 yılında hizmete girecek.

    Büyük Atatürk ParkıEvlendirme Dairesi ve Spor Tesisi

    Mimaroba Mahallesi’nde bulunan Büyük Atatürk Parkı,İstanbul’un en gözde cazibe merkezihaline geliyor. Parkta evlendirme dairesi ve spor tesisi projelerinin yapımı son hız devam ediyor. Fitness salonu, açık ve kapalı basketbol sahası, açık ve kapalı tenis sahası ve mini golf sahası çalışmaları sürüyor. Kapalı spor salonu, kafeterya, duş alanları, soyunma odaları, bebek bakım odaları da hizmet verecek. 2018 yılında hizmete girecek tesisin yapım çalışmalarında sona yaklaşılmış durumda.

    Sinanoba Eğitim Sanat ve Spor Merkezi

    Sinanoba Mahallesinde bulunan ve 1350 metrekare kapalı alana sahip tesis tamamlandığında, eğitim ve sanat merkezi olarak hizmet verecek. İçerisinde derslikler, spor salonu, çok amaçlı salon, restorant, bay ve bayan soyunma odaları, bebek bakım odası ve mescit bulunacak. Büyükçekmecelilerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerden faydalanabileceği Sinanoba Eğitim Sanat ve Spor Merkezi 2018 yılında hizmete girecek.

    Büyükçekmece Basketbol Spor Klübü

    Kordonboyu’nda Büyükçekmece Jimnastik Klübü adıyla hizmet veren ve baştan sona yenilenen tesis, Büyükçekmece Basketbol Spor Klübü adıyla hizmet vermeye devam ediyor. Yenilenen tesiste bir basketbol sahası, modern fitness ekiplerine sahip bir spor salonu, kafeterya, kış bahçesi ve soyunma odası bulunuyor. Tamamen yenilenen tesis  Büyükçekmeceliler’in en gözde mekanlarından biri.

    Celaliye Sosyal Tesisi

    Yıllardır Celaliye Mahallesinde hizmet vermeye devam eden sosyal tesisin iç tefrişatı yenilendi. Özellikle düğün ve davetler için tercih edilen tesiste, boya işleri, dekorasyonun yenilenmesi işi, peyzaj çalışmaları, çocuk oyun parkı gibi yenileme çalışmaları yapıldı. Modernize edilen ve hizmet vermeye devam eden tesiste 2018 yılında da yenileme çalışmaları yapılacak.

    Dr. Hasan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi:  “Özellikle dar gelirli Büyükçekmeceliler’in dışarıdan daha uygun fiyatlara çayını içip yemeğini yiyebileceği, sporunu yapabileceği ve oldukça fazla imkândan yararlanabileceği tesislerin yapılması sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazlarından biridir. Büyükçekmece’de gördüğümüz her uygun alanı inşaat alanı olarak düşünmüyorum. İlk düşüncemiz o alanın Büyükçekmeceliler’e uygun sosyal hizmetler sağlayıp sağlayamayacağı oluyor.  Büyükçekmece’de yaşamanın bir ayrıcalık olmasının, sunduğu sosyal imkânların çeşitliliğiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum.’’

    BATI

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir