• Azmi Ekinci gençler için geliyor

    AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, ilçede 170 bin öğrenci olduğunu belirterek, “Gençlerimize okulda aldıkları eğimin yanı sıra birçok alanda yetenek kazandıracağız ve geleceğimiz bu gençlerle inşa edeceğiz” dedi.

  • AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, ilçenin geleceğiyle ilgili birçok hayalinin olduğunu ve bunları gerçekleştirecek tecrübe, birikim ve kadrolara sahip olduklarını söyledi. Azmi Ekinci, Esenyurt’un ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve geliştirecekleri vizyoner projelerle ilçeyi şaha kaldıracaklarını vurguladı. Değerlendirmeyi düşündükleri alanların başında genç nüfus geldiğini ifade eden Ekinci, “İlçe nüfusunun yüzde 65’i gençlerden oluşuyor. Sadece orta öğretimde 170 bin öğrenci var. Bu öğrencilere okulda aldıkları eğitimin yanı sıra birçok alanda yetenek kazandıracağız ve geleceğimizi bu gençlerle inşa edeceğiz” dedi.

    Esenyurt’a şehir kimliği kazandıracağız

    Esenyurt’un genç bir ilçe olması nedeniyle şehir kimliğinin tam oturmadığını belirten Azmi Ekinci, “Biz bir çok alanda yapacağımız dokunuşlarla bu kimliği kazandıracağız. Esenyurt, İstanbul’un en büyük metropol ilçesi. 81 ilden gelen insanımızla buram buram Anadolu kokuyor. Bunun yanı sıra Orta Asya’dan, Kuzey Afrika’dan İslam ülkelerinden gelen insanlarla uluslararası bir kimliğe de sahip. İlçe 10 yılda 3,2 kat büyüdü. Bu da ilçede devamlı yeni ihtiyaçlar ortaya çıkarıyor. Biz bu ihtiyaçları karşılayacak, tecrübe, bilgi ve kadrolara sahibiz” diye konuştu.

    Gençlerimiz en büyük potansiyelimiz

    İlçe nüfusunun yüzde 65’inin 35 yaşın altında olduğunu ifade Eden Başkan adayı Ekinci, “170 bin civarında da orta öğretimde öğrenim gören öğrencimiz var. Bu genç jenerasyonun sadece okulda 45 dakika ders ve 5 dakika teneffüs çerçevesinde aldığı eğitimle yetinmelerinin önüne geçeceğiz. Aldıkları bu eğitime ilave olarak gençlerimize kültür-sanat, folklor gibi unsurlar kazandırmanın yanı sıra ata sporlarını öğreteceğiz. Vereceğimiz etütlerle de bilgi ve yeteneklerini arttıracağız. Mevcut ve yeni yapacağımız kültür ve spor tesislerinde bu gençliğe çeşitli yetenekler kazandıracağız. Gençliğimize kattığımız donanımla geleceğimizi inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir