• BAHAR BAYRAMI FİRUZKÖY’DE KUTLANDI

    Firuzköy Vakfının hazırladığı Avcılar Belediyesi’nin destek verdiği Hıdırellez etkinliğinde oyunlar oynandı, şarkılar söylendi.

  • -6 Mayıs Hıdırellez etkinlikleri başladı. Balcıbük’ten Firuzköy’e göçün 90.Yılı kutlamaları devam ediyor. Avcılar’ın en eski yerleşim yeri olan Firuzköy (1928), Balcıbük (Bulgaristan)’ten getirdiği geleneği Hıdırellez’i devam ettiriyor. Firuzköy Vakfının hazırladığı Avcılar Belediyesi’nin destek verdiği Hıdırellez etkinliğinde oyunlar oynandı, şarkılar söylendi.

    Bahar bayramı Hıdırellez coşku ile kutlandı.
 5 Mayıs Cumartesi akşamı Firuzköy Kent Evi önünde buluşan Avcılarlı vatandaşlar, eğlencelerin düzenleneceği Firuzköy Kapalı Pazar Alanına kadar kortej eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Hıdırellez etkinliklerinde yerini alırken yaşadığı coşku gözlerden kaçmadı.
Firuzköy Kapalı Pazar Alanında devam eden etkinliklerde Firuzköy Vakfının hazırlamış olduğu programlar ve gösterilerle Avcılarlı vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirdi.

    Avcılar Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi ile baharı oyunlarla karşılayan Avcılarlılar, Avcılar Belediye Konservatuarı öğretmenlerinin verdiği konserle de müzik dolu bir akşam geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
    Kültürü oluşturan örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “ Firuzköy’e özgün ritüellerle yapılan 5-6 Mayıs Hıdırellez Etkinliklerinde Bahar Bayramını hemşehrilerimiz ve değerli katılımcılarımızla kutluyoruz. Hıdırellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygusu dayanışmaya dönüşür. Bu bahar bayramıyla, güzel, bereketli ve aydınlık günlerimiz başlayacak. Bu bereket, beraberinde çalışmayı, azmi ve aşkı getiriyor. Dünya’da barışın egemen olacağı, bolluk ve bereket içinde huzurla geçireceğimiz aydınlık yarınlar diliyor; geleneklerini sürdüren Firuzköy Vakfı Başkanı Hasan Değirmenci ve Hıdırellez Festivalinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm dileklerinizin gerçekleşmesi dileğimizle; Balcıbük’ten Firuzköy’e Göçün 90.Yılı kutlamalarına devam ediyoruz. Tüm halkımızın, baharın gelişini ifade eden Hıdırellez Bahar Bayramını kutluyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir